Pirmą kartą Klaipėdoje – šeimyninis Geniušų duetas

Pirmą kartą Klaipėdoje – šeimyninis Geniušų duetas

„Man groti scenoje su Anna – malonumas.“ – sako Lukas Geniušas, pirmą kartą Klaipėdos publiką supažindinsiantis su savo žmona Anna Geniušiene. Koncertas, kurio nevalia praleisti – „Kombinacija 2x2“ – įvyks spalio 12 dieną, penktadienį, 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje. Pianistų dueto paruošta Intriguojanti programa aprėps muziką nuo XIX amžiaus iki šių dienų. „Žinodami, kad pianistai yra sutuoktiniai, klausytojai gali tikėtis, kad bent jau repeticijų laiko šiai porelei nepritrūko.“ – laukdamas koncerto Klaipėdoje juokavo Lukas Geniušas.

Gimę ir augę Maskvoje, abu pianistai čia baigė prestižinę P. Čaikovskio konservatoriją. „Toks mano likimas – gimti šeimoje, kurios 80 procentų kelių kartų narių yra muzikantai. Sunku buvo priešintis tokiam lemties balsui.“ – sako L. Geniušas, paklaustas, kodėl pasirinko muziko kelią. Geniušų pavardė Lietuvoje asocijuojasi su aukšta muzikos atlikimo kokybe, tai patvirtina ir sėkminga L. Geniušo karjera. Sukaupti svarbūs laimėjimai F. Chopino (2010) ir P. Čaikovskio (2015) tarptautiniuose konkursuose įtraukė pianistą į nesibaigiančias koncertines keliones po visą pasaulį.

Sparčiai karjeros laiptais kyla ir Anna Geniušienė. Verta paminėti sėkmingus 2017 metus, kai pianistė savo kolekciją papildė trimis svarbiais laimėjimais iš eilės. „Nors tam tikrą laiką nebuvau tikra, kad muzika taps mano pagrindine veiklos sritimi, augdama ir bręsdama ėmiau suvokti, jog privalau į muziką sutelkti visas savo jėgas, nes muzika turi man tapti ne vien pramoga, bet ir gyvenimo būdu tikrąja šių žodžių prasme.“ – sako pianistė, Klaipėdoje koncertuosianti pirmą kartą.

Tarp pasaulio oro uostų gyvenantys pianistai šiuo metu kuria namus Londone, o ilsėtis mėgsta Lietuvos pajūryje. Lukas Geniušas Kuršių neriją gerai pažįsta nuo vaikystės, čia šventė net paskutinį savo gimtadienį. Pianistas su malonumu prisimena ir pirmąsias romantiškas poros atostogas pajūryje.

Pirmajam šeimyninio dueto rečitaliui Lietuvoje pianistai pasirinko efektingą ir aukščiausios profesinės meistrystės reikalaujančią programą. Koncertą pradės žaismingai pavadinti Roberto Schumanno etiudai („Muilo burbulai“, „Akla višta“, „Vyrelis ir žmonytė“ ir kiti). Antrojoje dalyje klausysimės Claude’o Debussy, Leonido Desiatnikovo ir George’o Gershwino kompozicijų dviems fortepijonams.

„Dviejų fortepijonų skambėjimas suteikia labai plačias išraiškos galimybes, yra tikrai „derlinga žemė“, kuri suteikia ir kompozitoriui, ir atlikėjui didelį potencialą. Mes stengiamės išnaudoti tai maksimaliai!“ – sako Lukas Geniušas ir kviečia į koncertą „Kombinacija 2x2“!

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder