"Pavasarinis alasas" Klaipėdoje

"Pavasarinis alasas" Klaipėdoje

2019 m. gegužės 24 d. nuo 15 val.tradiciškai Klaipėdos universiteto Botanikos sodas kviečia į edukacinių veiklų ir linksmybių festivalį "Pavasarinis alasas", kuris šiemet skirtas Tarptautiniam augalų žavadieniui.

Programa

15.00 val. atidaroma ypatinga paroda. Ją atidarant dalyvaus šios parodos organizatoriai ir modeliai - neįgalūs žmonės iš tarptautinės socialinės akcijos "Ypatingas grožis" ir BĮNC "Klaipėdos lakštutė" šokėjai.

16 val. jaunieji aktoriai iš Normalaus teatro parodys poezijos performanso ,,Nerkis iš kailio" viešą repeticiją. Tai unikalus, formas laužantis teatrinis projektas, jungiantis performanso meną, klubinę muziką ir klasikinę poeziją, provokuojantis ir keliantis žmogaus identiteto klausimą šiandieninėje popkultūroje. Drąsios ir netikėtos visiems gerai žinomų eilėraščių interpretacijos kvies iš naujo atrasti klasikinę poeziją ir jos aktualumą šiandien.

15-18 val. veiks edukacinių programų pristatymai:

vakarinėje Lietuvos dalyje esančių saugomų teritorijų: Kamanų rezervato, Kuršių nerijos ir Žemaitijos nacionalinių, Pajūrio regioninio parkų;

Gargždų krašto muziejaus filialo Agluonėnų etnografinės sodybos;

Klaipėdos universiteto Botanikos sodo;

Vaikų sala:

Labdaros ir paramos fondo "Dienvidis" ir socialinės iniciatyvos "Matau tave" veiklos vaikams: veiks gėlių lankelių pynimo, keramikos dirbtuvės, vafliukų kepyklėlė ir pan.

Kretingos verslo ir technologijų mokiniai pristatys savo darbus.

Veiks J. Vosyliaus tapybos paroda "Beveik rojaus sodai".

Tai nekomercinis renginys, kurio pagrindinis tikslas - įtraukti visuomenę į aktyvias pažintines, gamtą ir žmogų tausojančias programas. Tai mugių ir vartotojiškų renginių alternatyva. Botanikos sodo erdvės puikiai dera kultūrai ir pažinimui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder