Nidoje - šeštasis Baltijos šalių kino festivalis "Baltijos banga"

Nidoje - šeštasis Baltijos šalių kino festivalis "Baltijos banga"

Rugpjūčio 23-30 dienomis Nidoje vyks šeštasis tarptautinis kino festivalis "Baltijos banga", kurį rengia Lietuvos kinematografininkų sąjunga drauge su Nidos kultūros ir informacijos centru "Agila".

Festivalio metu kultūros ir informacijos centre "Agila" vyks nemokamos įdomiausių Lietuvoje ir kaimyninėse valstybėse sukurtų vaidybinių, dokumentinių ir animacinių filmų peržiūros. Po du pilnametražius filmus parodys Suomijos ir Švedijos atstovai. Taip pat numatyti susitikimai su Baltijos šalių kino kūrėjais, edukacinės popietės, kino profesionalams skirtas seminaras.

Prieš festivalį tradiciškai veiks vaikų ir jaunimo animacijos mokyklėlė, kurios dalyviai animacinį filmuką kurs padedami kino profesionalų. Šiemet mokyklėlėje su vaikais darbuosis žymus animacinių filmų kūrėjas Ilja Bereznickas ir du jaunosios kartos animatoriai - Meinardas Valkevičius ir Elektra Chrysanthou iš Kipro. Mokyklėlės dalyvių sukurtą filmą pamatys ir festivalio svečiai.

Festivalio išvakarėse, rugpjūčio 22-ąją, Nidos menų kolonijoje vyks diskusija "Istorija Baltijos kine". Renginio metu bus parodyta trumpametražių Lietuvos, Latvijos ir Estijos filmų programa.

Festivalio "Baltijos banga" sumanytojai - lietuvių režisierius Gytis Lukšas, latvių kino dailininkė Ieva Romanova ir estų kino prodiuserė Erika Laansalu - siekia sukurti jaukią erdvę, tinkamą palaikyti ir puoselėti asmeninius ir profesinius Baltijos šalių kinematografininkų ryšius. Renginiu siekiama įrodyti kūrybinę Baltijos šalių bendrystę. Kaip tik todėl oficiali festivalio atidarymo data - rugpjūčio 23-ioji, Baltijos kelio diena, simbolizuojanti Baltijos tautų vienybę.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder