Nidoje – keturi nemokami gero kino seansai

Nidoje – keturi nemokami gero kino seansai

„Kino pavasario“ žiūrovų geriausiai įvertintus filmus nemokamai rodantis edukacinis projektas „Kino karavanas“ atvyksta į Nidą. Liepos 7–9 d. kino teatre „Agila“ įvyks komedijos „Tobuli melagiai“, erotinės dramos „Tarnaitė“, muzikinio kelio filmo „The Rolling Stones“ turas po Lotynų Ameriką“ ir animacinių filmų „Kaukai“ bei „Moliūgėlio gyvenimas“ seansai.

Praėjusių metų „Kino karavano“ kelionė buvo itin sėkminga – įvyko 50 nemokamų seansų, kuriuose apsilankė virš 10 tūkst. žmonių. Šiemet projekto maršrute – 31 miestas, kur planuojama surengti 58 seansus.

Pasak projekto organizatoriaus Algirdo Ramaškos, vienas iš pagrindinių projekto „Kino karavanas“ tikslų – kuo daugiau Lietuvos žiūrovų supažindinti su geru europietišku kinu. „Didžiulio entuziazmo ir pagrindinio partnerio „ŽEMAITIJOS – ilgaamžės tradicijos“ dėka geras kinas sklinda po šalį. Važiuojame rodyti filmų ten, kur žinome, kad mūsų laukia labiausiai“, – turo startu džiaugėsi A. Ramaška.

Juokingiausia pastarojo meto komedija

Liepos 7 d., 22 val., „Agilos“ žiūrovus italų režisierius Paolo Genovese pakvies pažaisti pavojingą žaidimą. Nacionaliniu fenomenu vadinama ir gausybę bilietų Italijos kino teatruose pardavusi komedija „Tobuli melagiai“ („Perfect Strangers“, rež. Paolo Genovese, Italija, 97 min., su liet. sub., N-13) užduoda paprastą klausimą: kaip gerai pažįstate savo geriausią draugą ar sutuoktinį?

Filmo „Tobuli melagiai“ anonsas:

Liepos 8 d., 22 val., vienas ryškiausių Pietų Korėjos kino kūrėjų – nuolatinis Kanų, Venecijos, Berlyno, o taip pat ir „Kino pavasario“ režisierius Chan-wook Parkas, nustebins žiūrovus savo naujausiu filmu „Tarnaitė“. Originalioje britų bestselerio „Kišianvagė“ ekranizacijoje netrūksta egzotiškos kultūros, įtampos, romantikos ir net erotikos elementų.

„Oskarui“ nominuota ir dvi „Sidabrines gerves“ pelniusi lėlinė animacija

Liepos 9 d., 15 val., bus parodytas „Sidabrinėmis gervėmis“ kaip geriausias animacinis filmas ir už kompozitoriaus darbą įvertintas Gedimino Šiaulio trumpametražis filmas „Kaukai“. Tame pačiame seanse poilsiautojai ir Nidos gyventojai galės išvysti jautrų, „Oskarui“ nominuotą filmą visai šeimai „Moliūgėlio gyvenimas“.

Filmo „Kaukai“ anonsas:

Kine debiutuojantis itin talentingas režisierius Gediminas Šiaulys sukūrė itin originalią istoriją „Kaukai“, kuri nepaprastai vizualiai atsako į klausimą, kas yra mirtis. „Moliūgėlio gyvenimas“ sujaudino Kanų ir kitų didžiųjų festivalių publiką pagrindinio personažo Moliūgėlio istorija, kurioje visų atstumtas našlaitis galiausiai sužino, ką reiškia būti laimingu ir mylimu.

Filmo „Moliūgėlio gyvenimas“ anonsas:

Neribota laisvė ir rokenrolas

Liepos 9 d., 19 val., „Agiloje“ skambės rokenrolas. Turbūt pasaulyje liko mažai valstybių, kuriose nebūtų koncertavę „The Rolling Stones“. Iki praėjusių metų pavasario Kuba buvo viena jų. „The Rolling Stones“ turas po Lotynų Ameriką“ – tai neįprastas kelio filmas apie rokenrolą ir grupės turą po Lotynų Ameriką. Viską turi vainikuoti istorinis koncertas Havanoje – Kubos mastais tai beprecedentis įvykis.

Filmo anonsas:

Apie „Kino karavaną“

Ketvirtą kartą organizuojamą „Kino karavaną“ judėti į priekį skatina noras kokybišką, autorinį kiną padaryti lengvai prieinamą kuo platesnei, įvairaus amžiaus auditorijai, skirtingiems socialiniams sluoksniams. Supažindinant Lietuvos miestų ir miestelių gyventojus su naujausiais pripažintų kino menininkų darbais, turtinamas kultūrinis Lietuvos regionų gyvenimas ir mažinama jų socialinė atskirtis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder