Neklaužada Karlsonas mokysis groti trimitu

Neklaužada Karlsonas mokysis groti trimitu

Švedijos sostinėje Stokholme, ant daugiabučio namo stogo, už kamino stovi mažas namelis. Jame gyvena „gražus, protingas ir gerai įmitęs vyrukas pačiame jėgų žydėjime“ vardu Karlsonas. Apie jį savo knygelėse pasakojo rašytoja Astrida Lindgren, gyvenusi kaimynystėje ir turbūt ne kartą jį sutikusi pasivaikščiojimų metu.

Šis nenuorama, kuris niekaip nenori suaugti, labiausiai mėgsta išdykauti. Su juo niekada nebūna nuobodu, jo galva nuolat pilna įvairiausių idėjų. Štai dabar jis nusprendė mokytis groti trimitu. Ir ne tik trimitu, o visais variniais pučiamaisiais instrumentais iš karto! Ir ne tik pats mokytis, bet ir kitus pamokyti!

Kaip jam pavyks įgyvendinti savo sumanymus, klausytojai pamatys apsilankę „Karlsono mokyklėlėje“ vasario 13 dieną 12 ir 18.30 valandą Klaipėdos koncertų salėje. Nauja edukacinė programa laukia smalsiausių 5–11 metų vaikų. Joje sutiks ne tik Karlsoną, kurio vaidmenį kurs aktorius Aurelijus Liškauskas, bet ir Klaipėdos brass kvintetą. Renginį režisuoja Nerijus Gedminas, pats jame kuriantis mokytojo vaidmenį. Tai bus linksmas muzikinis užsiėmimas, kuriame netrūks netikėtumų ir išdaigų.

Visai nesvarbu, kad dar kas nors nesugeba groti trimitu ar trombonu. Klausytojai kviečiami ateiti patys, atsivesti visus Karlsoną jau pažįstančius ir apie jį dar negirdėjusius pyplius ir suaugėlius!

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder