Naujųjų sutiktuvės Neringoje – magiški simboliai ir nemokami koncertai

Naujųjų sutiktuvės Neringoje – magiški simboliai ir nemokami koncertai

Įžiebus šventines eglutes, Baltijos jūros ir marių globojamas Neringos kurortas sužibo Kuršių nerijos simboliais ir baltiškais ženklais, tarsi primindamas šventinių papuošimų galeriją po atviru dangumi.

Kiekvienoje Neringos gyvenvietėje papuošimai vis kitokie - vaikštinėjančius Nidoje džiugina šventinėmis šviesomis suspindusi baltiška Perkūno ženklo simbolika, vėtrungės ir kurėnai. Juodkrantėje jau ne pirmus metus sušvito praeivių šypsenas keliantys briedžių siluetai. Kuršių nerijos ir jūros simboliai puošia ir mažąsias Neringos gyvenvietes -  Preilą bei Pervalką. Beje, šiais metais visose Neringos gyvenvietėse galima rasti ir  šventines eglutes.

Kalėdiniais meduoliais kvepia Neringos šventinių renginių programa, kviečianti ne tik išmokti patiems juos išsikepti ir gražiais raštais dekoruoti, bet ir pažinti pamario krašto tradicijas Adventui skirtų susitikimų metu.

Pasibaigus rimties ir susikaupimo laikotarpiui, ypatingai džiugios nuotaikos įsivyraus ir šventinėje Neringos programoje. Paskutinioji šių metų savaitė kurorto gyventojus ir svečius džiugins – nemokamomis filmų peržiūromis, diskusijomis ir koncertais.

Didžiąsias metų šventes sutinkančius Neringoje į nemokamas filmų peržiūras kviečia Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras „Agila“. Antrąją Kalėdų dieną, gruodžio 26-ąją, centre, adresu Taikos g. 4, bus rodomas mažiesiems ( 16 val.), o vėliau ir suaugusiems skirtas filmas (18 val.).

Gruodžio 28-ąją, trečiadienį, Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila“ įvyks kurortą ir jo bendruomenę pristatomo filmo „Neringa mano miestas“ šventiška peržiūra (17 val.), o kitą dieną (gruodžio 29-ąją)  - vyks diskusija apie kartų skirtumus (17 val.). Diskusiją „Kartų polilogas“ moderuos menininkas, asociacijos „Kūrybinės jungtys“ narys, pedagogas, lektorius Gediminas Beržinis ir Virginija Beržinienė.

Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31-ąją, Neringoje vyks net du miesto šventiniai koncertai (įėjimas laisvas). Likus kelioms valandoms iki lemtingo vidurnakčio Nidoje koncertuos grupė „Saulės kliošas“ (nuo 21 val.), o Juodkrantėje vyks  grupės „El Fuego“ koncertas (nuo 20 val.).

Likus pusvalandžiui iki Naujųjų metų šventinė muzika ir sveikinimai skambės prie pagrindinių Nidos ir Juodkrantės eglių. Sausio 1-oji tradiciškai prasidės kuršiškos žuvienės ragavimu Nidoje (nuo 13 val. greta Nidos KTIC „Agila“).

„Šventiškai ir ypatingai pasijaus kiekvienas mūsų krašto svečias, Neringoje sutinkantis šventas Kalėdas ar Naujuosius metus. Juk išskirtinėje Neringoje, ypatingi ne tik papuošimai, bet ir šiame krašte sutinkami žmonės, patiriami išgyvenimai “, - šypsosi Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

Šventines programas siūlo ir Neringos kurorto įstaigos, kurių pasiūlymus galima rasti adresu http://visitneringa.com/

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder