Naktiniai šokiai Karklėje: vienas festivalis – dvi skirtingos koncepcijos

Naktiniai šokiai Karklėje: vienas festivalis – dvi skirtingos koncepcijos

Likusius tris mėnesius iki starto skaičiuojantis festivalis „Karkle Live Music Beach-2017“ džiaugiasi ištikimais savo gerbėjais, kurių dėka jis oficialiai grįžo į populiariausių Lietuvos renginių topo viršūnes pagal bilietų pardavimus.

Tuo metu pats festivalis lieka ištikimas savo sukurtoms tradicijoms bei pajūrio atmosferai, kuri lemia jo unikalumą ir išskirtinumą Lietuvos renginių fone.

Vienas iš skiriamųjų Karklės festivalio bruožų yra ir tai, kad jo organizatoriai visuomet skiria daug dėmesio elektroninei šokių muzikai, kuri kasmet turi savo atskirą sceną ir savą publiką.

Ne išimtis ir šie metai, skirtumas tik tas, kad šiai vasarai yra parengtos net dvi skirtingos koncepcijos, kaip išlaikyti festivalio dalyvius ant kojų aušros, ir abi jos bus įgyvendintos.

Pasak šių metų Karklės festivalio elektroninės muzikos scenos programą kuruojančio Tito Motuzo, pirmąją festivalio naktį, rugpjūčio 18-ąją, šokių muzikos palapinė pavirs tarsi itin populiaraus pasaulinio muzikinio projekto „Boiler Room“ filmavimo aikštele.

Scena bus įrengta palapinės viduryje, o publikai bus sudaryta galimybė šokti aplink didžėjus.

„Tokia koncepcija nulėmė ir muzikinę programą, į kurią įtraukėme daugiausiai „indie dance“ žanro pasirodymus. O tai reiškia, kad laukia lėta, tamsi ir klampi pirmoji festivalio naktis“, - intriguoja Titas.

Vienas garsiausių šio žanro atstovų Lietuvoje – sostinės klubo „Opium“ rezidentas Manfredas, kuris ne tik artimai bičiuliaujasi su žinomiausiais pasaulio „indie dance“ didžėjais, bet ir pats groja populiariuose Europos klubuose. Būtent jis yra ir „klampiųjų“ renginių serijos „Smala“ pradininkas, išpopuliarinęs šį stilių Lietuvoje.

Tą pačią naktį elektroninės muzikos palapinėje publika sulauks svečio iš Prancūzijos Markus Gibb, kurio stilius apibūdinamas kaip galingas bei modernus, nors ir įkvėptas to, kas buvo geriausia devintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Markus Gibb groja intelektualią techno muziką, bet kartu garsėja tarsi netyčia sukeliamais incidentais scenoje, kurie jo pasirodymams suteikia tam tikro disbalanso ir papildomų emocijų publikai.

Pirmosios festivalio nakties atlikėjų sąraše taip pat yra ir ilgamečio radijo stoties ZIP FM balso Liudo Lazausko audiovizualinis projektas „Roe Deers“, Kauno ir Vilniaus naktinių klubų “Anna Mesha” rezidentai Justy ir Titas Motuzas, „Narcizai“, „Kandy Killers“, Kastis Torrau ir Donatello ir kt.

Pasak T. Motuzo, antroji Karklės festivalio naktis elektroninės muzikos palapinėje jau bus visai kitokia, ir publika galės pasijusti tarsi visiškai naujame renginyje.

„Į palapinę grąžinsime klasikinę naktinio klubo atmosferą, muzikos ritmas taps daug greitesnis, o jos stilių įvairovė – platesnė“, - sako Titas.

Viena didžiausių šios nakties staigmenų – į programą įtrauktas Lietuvoje tiesiog garbinamų „Radistų“ šou. Praėjusiais metais išleidę albumą „On Road“, ir taip populiarume maudęsi Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius sulaukė dar didesnės sėkmės bei ženkliai padidino gerbėjų ratą. Tiek Karklės festivalio rengėjai, tiek patys „Radistai“ džiaugiasi, kad pavyko suderinti jų pasirodymą šią vasarą pajūryje. „Tai vienas mylimiausių mūsų festivalių“, - sako „Radistai“.

Kitas garsus antrosios festivalio nakties vardas – britų didžėjus iš Londono Weiss. Jo kūryba puikiai pažįstama elektroninės muzikos gerbėjams Lietuvoje, ji dažnai skamba lietuviškų radijo stočių eteryje. Užtenka prisiminti hitus „My Sister“ ar „Man Gone“.

Išgarsėjęs 2013-aisiais, Weiss kasmet didina savo populiarumą ir šiuo metu yra vienas iš dažniausiai kviečiamų dalyvauti didžiuosiuose Europos festivaliuose didžėjų.

Tačiau festivalio naktys ilgos, todėl elektroninės muzikos scenos programoje yra ir daugiau žinomų ar kylančių vardų.

Vienas jų – „Embody“, sėkmingą karjerą Londone kuriantis lietuvis Karolis, dirbantis su daugybe pasaulinio lygio atlikėjų ir kartu besireiškiantis kaip neįtikėtinai sėkmingas prodiuseris bei remiksuotojas. Jo remiksuoti pasauliniai hitai įvertinti dešimtimis milijonų peržiūrų youtube kanale.

Taip pat sąraše – sostinės „Opium Club“ rezidentas „The Sneekers“, „Curly Music“, „RockyRocky“, „G – Spot DJs“ ir kiti.

Pasak „Karkle Live Music Beach“ rengėjų, tai kol kas visos naujienos iš elektroninės muzikos scenos, tačiau jų tikrai pakanka, kad abi festivalio naktys būtų „užimtos“ šokiais iki ryto geriausių Europos naktinių vakarėlių dvasia.

Žvelgdami kiek toliau į ateitį organizatoriai žada netrukus paskelbti ir kitų scenų atlikėjus bei hedlainerius.

Žinia, jau anksčiau kaip Karklės festivalio svečiai buvo įvardyti muzikos kūrėjas ir prodiuseris, reperis, dainininkas bei didžėjus „AronChupa“ iš Švedijos, Turkijos didžėjus Mahmud Orhan, islandų elektroninės „dream-pop/indie“ muzikos kolektyvas „Vök“, Lietuvos scenos grandai Leon Somov & Jazzu, “Lilas ir Innomine”, grupės „Biplan“, „Lemon Joy“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, atlikėjas Vidas Bareikis ir kt.

Bilietus į festivalį platina Tiketa.lt. Tačiau kai kas gali pasinaudoti galimybe jame dalyvauti nemokamai, nes „Karkle Live Music Beach“ organizatoriai yra paskelbę festivalio savanorių atranką. Norintieji jau gali kreiptis į rengėjus ir siūlyti savo kandidatūras.

Tuo metu patys organizatoriai, prisimindami praėjusius metus, kai festivalis neįvyko, šiandien jau džiaugiasi, kad jiems pavyko išsklaidyti praktiškai visas publikos abejones dėl šiųmetinio renginio, todėl dabar visas jėgas jie gali nukreipti į kūrybą, technines bei menines festivalio detales.

„Karkle Live Music Beach-2017“ – rugpjūčio 18-20 dienomis, kaip visada – ant jūros kranto, Karklėje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder