„Naktigonių“ diskotekoje: Mačernis, Širvys, Driezhas

„Naktigonių“ diskotekoje: Mačernis, Širvys, Driezhas

Šiais laikais ausines turi daugelis ir vis kažką būdami lauke, sėdėdami prie kompiuterio ar važiuodami viešuoju transportu klauso.

Kadangi ausų būgneliai ir taip kenčia nuo didelio aplinkos triukšmo, specialistai perspėja ausines nešioti tik vieną valandą per dieną. Taip pat − labai svarbu nustatyti tinkamą garsą, kokiu klausomas įrašas. Patariama rinktis ne daugiau nei 60 proc. maksimalaus nustatomo garso.

„Silent disco“ (tylioji diskoteka) − Anglijoje paplitusi nauja diskotekų mada, kurią pirmieji Lietuvoje išpopuliarino Rusnės gyventojai, kadangi saloje būtina tausoti gamtą.

Diskoteka ypatinga tuo, kad vyksta tyloje ir nekelia nepatogumų dėl triukšmo. Įrašai skamba ausinėse ir galima rinktis iš dviejų-trijų skirtingų kanalų, kuriais grojami skirtingi įrašai. Ausinės patogiai priglunda ir neturi jokių laidų.

Šį vakarą 21 val. Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos kiemelyje / Kavinėje „Pauzė“ kiekvienas unikalios tyliosios literatūrinės diskotekos dalyvis taip pat turės ausines ir galės pats pasirinkti ką ir kokiu garsumu klausyti:

  • ar kompaktinių plokštelių kolekcijos „Lietuvių aktorių balsai“ įrašus ir Kristijono Lučinsko / Driehzo muzikines kompozijas;
  • ar aktoriaus Petro Venslovo skaitomą Vytauto Mačernio lyriką ir gitaristo Alfredo Kukaičio kompozicijas (CD „Gyvenimas − tai geidžiamas apsigavimas!);
  • ar aktoriaus P. Venslovo interpretuojamus Pauliaus Širvio eilėraščius ir Pranciškaus Narušio improvizacijas klarnetu, saksofonu, birbyne (CD „Tolimoji klajūno viltis“).

Įėjimas laisvas. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir LR Kultūros ministerija, Klaipėdos miesto savivaldybė. Globoja Klaipėdos apskrities viešoji Ievos Simonaitytės biblioteka, kavinė „Pauzė“. Organizuoja VšĮ „Vieno aktoriaus teatras“ / www.sukasiplanetos.net

P. S. Tyliosios literatūrinės diskotekos dar vyks rugpjūčio 16 ir 30 dienomis, o šį penktadienį, rugpjūčio 4 d. 19 val. 30 min. „Naktigonių 2017“ programoje numatytas vienintelis dainų autoriaus ir atlikėjo Virgio Stakėno baladžių vakaras Klaipėdoje su bliuzo kvapu ir country skoniu. Organizatoriai maloniai kviečia!

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder