„Naktigonių 2017“ vakarai: penktadieniai − su gitara, pirmadieniai − su knyga

„Naktigonių 2017“ vakarai: penktadieniai − su gitara, pirmadieniai − su knyga

Šiandien, penktadienį, 19 val. 30 min. Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos kiemelyje, o esant nepalankioms oro sąlygoms − kavinėje „Pauzė“, Virgis Stakėnas autorinių dainų vakarą tradiciškai pradės populiaria balade „Labas“ (sukurta 1992 06 22, Op. Nr. 229). Dainų autorius ir atlikėjas savo koncertus ja pradeda, sveikindamasis su klausytojais ir klausdamas jų „...kaip gyveni?“, jau ketvirtį amžiaus. Tiesa, FB paskyroje V. Stakėnas yra užsiminęs, kad „Iki tol 10 metų startuodavau su balade „Vakaras“ (vėliau ją sudainavo V. Kernagis „Dainos Teatre“). Tebegroju.“

„Naktigonių 2017“ dainuojamosios poezijos vakare „Su bliuzo kvapu ir country skoniu“ skambės įvairiais metais sukurtos baladės („Gegutėlė“, „Pelenų spalvos akių moteris“, „Rytiniame autobuse“, „Keliaujantis muzikantas“, „Traukinio bliuzas“ ir kt.), kurių daugelis galėtų būti vizitine Virgio Stakėno kortele. Nėra abejonių, kad susitikimo pabaigoje visi susirinkusieji atsisveikins bendra daina „Seni draugai“.

Pirmadienį, rugpjūčio 7 d., 17 val.  Ievos Simonaitytės bibliotekos Konferencijų salėje vyks poezijos ir muzikos valanda „Po ąžuolu alma versmė“. Žinoma aktorė, skaitovė Gražina Urbonaitė yra LR Vyriausybės kultūros ir meno, Kalbos premijų, skirtų už įtaigų kalbos puoselėjimą, jos grožio stiprinimą ir nacionalinės klasikos kūrinių sklaidą, laureatė. Skaitymų programą šių metų „Naktigonėse“ aktorė skiria artėjančiam Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. Joje skambės Justino Marcinkevičiaus, Mikalojaus Daukšos, Kristijono Donelaičio, Martyno Mažvydo, Aldonos Elenos Puišytės ir Juditos Vaičiūnaitės kūryba. Dalyvaus gitaristas Julius Kurauskas.

X poezijos ir muzikos šventę „Naktigonės 2017“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Klaipėdos miesto savivaldybė. Globoja Klaipėdos apskrities viešoji Ievos Simonaitytės biblioteka, kavinė „Pauzė“. Organizuoja VšĮ „Vieno aktoriaus teatras“. Informaciniai partneriai radijas „Extra FM“ ir dienraštis „Vakarų ekspresas“.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder