"Muzikuojantį keltą" atidarys dainuojamosios poezijos klasikas

"Muzikuojantį keltą" atidarys dainuojamosios poezijos klasikas

Jau šį šeštadienį, 20.30 val., startuos jubiliejinis, dešimtasis, festivalis "Muzikuojantis keltas", kuris ir šiemet dovanos puokštę romantikos, humoro, šėlsmo ir jaukių vakarų. Pirmajame kelto reise skambės gražiausi aktoriaus Kosto Smorigino kūriniai.

Žinia, "Muzikuojantis keltas" nebeįsivaizduojamas be šio dainuojamosios poezijos klasiko. K. Smoriginas nuo pirmojo reiso tapo neatsiejama festivalio dalimi.

Atlikėjas sakė, kad festivalio scenai ištikimybę prisiekęs dėl to, kad jam labai patinka "Muzikuojančio kelto" idėja. "Žmonėms ne problema keltu ar kokiu laivuku pasiplaukioti, tačiau kur, jei ne "Muzikuojančiame kelte", galima tai daryti skambant gyvo garso koncertams?" - klausė atlikėjas.

Jis neslėpė esąs labai laimingas, jog yra kasmet kviečiamas tapti festivalio dalimi, ypač šiemet, kai "Muzikuojantis keltas" švenčia savo dešimtmetį.

"Šio regiono žmonės yra gana dėmesingi mano žanrui. Čia aš turiu savo klausytojų, kurie laikui bėgant man kelia naujų reikalavimų. Tai mane visuomet verčia pasitempti. Jei to nedaryčiau, nebūčiau tiek pasiekęs kine, teatre, muzikinėje scenoje", - dėstė jis.

Šįsyk kūrėjas pristatys autorinių dainų ciklą "Klouno dainos". Šioje K. Smorigino programoje, kuri "Muzikuojančiame kelte" nuskambės birželio 25 d., derės gražiausios maestro dainos, aranžuotos pirmą kartą festivalio scenoje kartu su atlikėju pasirodysiančio kompozitoriaus Audriaus Balsio ir apipintos fortepijono garsais.

"Jubiliejiniam "Muzikuojančiam keltui" nusprendėme šiek tiek pakeisti grupės sąstatą. Šį kartą klavišiniais gros kompozitorius A. Balsys, taip pat paįvairinsime savo programą", - patikino K. Smoriginas.

Programą papildys dainuojančiam aktoriui didelę įtaką padariusių asmenybių kūryba. Čia skambės Bulato Okudžavos, Vladimiro Vysockio ir Romo Lileikio dainos. Sykiu klausytojai išgirs dainas, kurios buvo sukurtos pagal K. Smorigino vaidmenis. Dainos buvo parašytos remiantis poeto Rimvydo Stankevičiaus tekstais.

K. Smoriginas yra talentingas menininkas, pelnęs pripažinimą visose savo kūrybinės veiklos srityse, savo gerbėjus žavintis įspūdingais vaidmenimis teatre (naujausias jo vaidmuo - ponas Tvardovskis milžiniško populiarumo susilaukusiame miuzikle "Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda"), sėkminga režisūra ir neatsiejama Lietuvos kultūros dalimi tapusiomis dainomis.

Su kolegomis aktoriais Sauliumi Bareikiu ir Olegu Ditkovskiu subūrė "Aktorių trio", kiek vėliau pradėjo muzikuoti projekte "Meilės trikampis" kartu su O. Ditkovskiu ir Neda.

Birželio 25 d. keltas "Nida" išplauks iš Senosios Smiltynės perkėlos.
Bilietus platina "Bilietų pasaulis",
Platesnė informacija tel.: +370 670 41252

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder