„Muzikinis rugpjūtis“: įkvėps, gaivins ir kvepės mėtomis

„Muzikinis rugpjūtis“: įkvėps, gaivins ir kvepės mėtomis

Karštis, smėlis ir pajūrio vėjų nugairinti gerbėjai, ieškantys atgaivos: galime Jums padėti! Energijos Jums suteiks ne tik festivalis „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“, bet ir ką tik sukurta firminė festivalio kava „Muzikinis rugpjūtis“.

Skaidriais ledukais žiburiuojanti ir mėtomis kvepianti šalta latte kava „Muzikinis rugpjūtis“ ištroškusių laukia pajūryje, prie šiaurinio Melnragės molo, romantiško pavadinimo paplūdimio kavinėje „Ateik Ateik“.

„Tai skrudinta šimtaprocentinė braziliška arabika rūšies kava, kuri savo ypatingus aromatus atskleidžia bei gaivina karščiausią vasaros dieną įmetus ledukų ir papildžius mėtų sirupu. Ko žmonėms trūksta karštą vasaros dieną? Atgaivos sielai ir gomuriui“, ¬– juokiasi iki pat vidurnakčio lankytojų laukiančios kavinės „Ateik Ateik“ bendrasavininkė Guoda Steigvilaitė.

Gėrėkitės praplaukiančiais laivais ir mėgaukitės paplūdimio malonumais gaivindamiesi „Muzikinio rugpjūčio“ kava, o nuostabius vasaros vakarus leiskite muzikinėse premjerose. Festivalis „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ įkvėps naujiems sumanymams ir išgelbės Jūsų pajūrio atostogas nuo rutinos.

„Mėgaukitės muzika, šokiu ir įstabiais balsais, apsupti kopų ir bangų mūšos“, – šiemet garsiai pareiškia Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras. Rugpjūčio 1 ¬– 23 dienomis numatyti tarptautinio operos ir simfoninės muzikos festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ renginiai šią vasarą vyks ne tik uždarose salėse, bet ir istorinėse pajūrio vietose.

Ketvirtą dešimtmetį skaičiuojančiame festivalyje šįmet ypač daug dėmesio bus skiriama lietuviškam repertuarui. Kompozitoriaus Eduardo Balsio 100-ųjų gimimo metinių proga žiūrovai išgirs retai atliekamų nacionalinių kūrinių premjeras.

Tad „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ atostogaujančiuosius prie Baltijos saugiai nukreips į „atsarginį“ kultūros kelią, vienijantį muzikos ir šokio išsiilgusius bendraminčius. Kas galėtų paneigti, kad Eglės ir Žilvino istorija kada nors išties galėjo nutikti Lietuvos pamaryje? Ar savo dainose jūrininkai juos vis dar prisimena? O gal tai, kaip ir fėjų šokis sode, tebuvo trumpos vasarvidžio nakties sapnas?.. Bet kuriuo atveju pasiruoškite netikėtumams – „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ jau greitai!

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder