Moterų choras "Dangė" iš Ispanijos parvežė auksą

Moterų choras "Dangė" iš Ispanijos parvežė auksą

Klaipėdos miesto savivaldybės kultūros centro Žvejų rūmai moterų choras „Dangė“ (vadovė – KU Menų akademijos docentė Judita Kiaulakytė) ką tik grįžo iš 5-ojo tarptautinio chorų festivalio „Canta Al Mar“, spalio 19-23 d. vykusio Ispanijoje, Katalonijos sostinėje Barselonoje ir Kaleljos kurortiniame mieste. Festivalis „Canta Al Mar“ – tai grandiozinis renginys, kurį rengia plačiai žinoma Vokietijos organizacija „Interkultur“, garsėjanti įspūdingų tarptautinių festivalių organizavimu, sujungianti skirtingų šalių dainininkus į pasaulines chorų žaidynes. Choras „Dangė“ šiam konkursui ruošėsi nuo pavasario, formavo repertuarą, kruopščiai planavo svajotą ir kolektyvo muzikinį profesionalumą auginančią, bet brangią išvyką, ieškojo finansavimo.

Į rudenėjančią, bet vis dar šiltą Ispaniją atvažiavo kolektyvai iš Indonezijos, Surinamo, Suomijos, Bolivijos, Irano, Izraelio, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Italijos, Norvegijos, Danijos ir daugelio kitų šalių. Klaipėdiečių „Dangė“ varžėsi su 49 kolektyvais iš 24 pasaulio šalių. Penkias dienas buvo dainuojama konkursų salėse ir draugystės koncertuose Barselonos gatvėse bei parkuose, dar XVI amžiuje statytoje Santa Maria del Pi bazilikoje.

Festivalio dalyviai konkuravo 13-oje kategorijų. Chorai atliko skirtingas programas, naudodami tautinio identiteto elementus. Pasirodymai stebino egzotika, spalvingumu, kūrybiškumu ir įvairove. Ilgametis ir kruopštus choro „Dangė“ artisčių ir jų vadovės darbas, atsakingas požiūris ir pastangos, siekiant profesionalumo, nebe pirmąkart įvertintas aukščiausiais tarptautiniais apdovanojimais. Klaipėdietės tapo dvigubomis festivalio „Canta Al Mar“ laureatėmis. „Dangė“ pelnė auksinius diplomus pasaulietinės (lygių balsų chorų) ir sakralinės muzikos kategorijose. Taip pat choras įgijo išskirtinę teisę penkerius metus dalyvauti pasaulinių chorų žaidynių nugalėtojų konkursuose.

„Ši kelionė nebūtų įvykusi, jei ne Klaipėdos miesto savivaldybės ir KC Žvejų rūmų svari finansinė parama. Moterų choras „Dangė“ dėkoja rėmėjams už pagalbą, siekiant svajonės ir tikėjimą dainininkių jėgomis. Kviečiame visas moteris ir merginas, kurios turi bent pradinį muzikinį išsilavinimą, įsilieti į choro gretas ir bendrai ruoštis naujiems iššūkiams“, - kalba choro vadovė J. Kiaulakytė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder