Miuziklą „Lituanica“ žiūrovams pristato 18 s. trukmės kino filmas

Miuziklą „Lituanica“ žiūrovams pristato 18 s. trukmės kino filmas

Nacionalinių televizijų žiūrovai jau gali grožėtis mini istorija apie Dariaus ir Girėno pasiruošimą legendiniam skrydžiui virš Atlanto. Informacinis pranešimas, sukurtas kino kalba, pasakoja apie svarbiausius pilotų pasiruošimo skrydžiui darbus bei pristato pirmąjį lietuvišką miuziklą „Lituanica”. 

Niujorko F. Beneto oro uoste 1933-ųjų liepos 15-ąją 6 valandą ryto pilotai atlieka paskutinius pasiruošimo skrydžiui į Lietuvą darbus: susitikrina skrydžio maršrutą, atidžiai analizuoja „Lituanicos” prietaisų skydą, susikaupia ir ruošiasi pakilimui. Tai 18 sekundžių trunkančio informacinio pranešimo, pristatančio miuziklą „Lituanica”, scenarijus. Šis miuziklo anonsas neįprastas technine prasme – siekiant istorijos autentiškumo, emocinės įtampos prieš legendinį skrydį atskleidimo, reklamos blokuose rodomas pranešimas sukurtas naudojant kino filmų techniką.

Šį 18 s. trukmės pasakojimą kūrė daugiau negu 30 žmonių komanda. Pasiruošimo darbai truko dvi dienas, o viena filmavimo pamaina Paluknio aedrome netoli Trakų tęsėsi 12 valandų.

„Apie tautos didvyrius istorijas pasakoti ne taip jau lengva. Apie Darių ir Girėną žinome visi, visiems jie artimi ir visai tautai svarbūs. Todėl nieko keisto, kad jaučiame milžinišką atsakomybę. Filmavome lauke, vėlyvą rudenį, kai snigo ir spaudė minusinis šaltis. Realios sąlygos tikrai labai skyrėsi nuo tos aplinkos, kurioje Darius ir Girėnas kilo skrydžiui. Bet, maksimalaus susikaupimo dėka ir su profesionalios komandos pagalba, manau, mums pavyko iš Trakų rajono persikelti į Niujorką ir nukeliauti daugiau negu 85 metus atgal į praeitį”, – sako Vaidas Baumila, miuzikle „Lituanica” įkūnysiantis skrydžio sumanytoją Steponą Darių.

Didžiausią miuziklą Lietuvoje „Lituanica” stato tarptautinė menininkų, istorikų ir aviatorių komanda iš Lietuvos bei Lenkijos. Miuziklas atskleis ne tik dramatiškas „Lituanicos” skrydžio aplinkybes, bet ir atidžiau pažvelgs į Stepono Dariaus ir Stasio Girėno asmenybes. Todėl pagrindinis kūrybinės trupės dėmesys nukreiptas į jausminę ir draminę žmonių likimų liniją.

Aktorių meistriškumo, originalios muzikos ir jautraus libreto sintezė atskleis net 25 istorijos dalyvių personažus, meilės vingius, patriotizmo svarbą tiek atskirų žmonių, tiek visos tautos gyvenime. Beveik 50 aktorių bei šokėjų trupė scenoje vilki 4-ojo dešimtmečio stiliaus drabužius, atkurtus siekiant išsaugoti istorinio laikotarpio dvasią. Istorijos autentiškumą miuziklo kūrėjams išsaugoti padeda Lietuvos aviacijos muziejaus ekspertai, aviacijos entuziastai. 

Šiame pastatyme skambės 30 originalių, specialiai miuziklui „Lituanica” sukurtų muzikos kūrinių, itin turtingų stilistine prasme. Pagrindiniai vaidmenys miuzikle „Lituanica” patikėti neabejotiniems jaunosios kartos talentams: Steponą Darių šiame miuzikle įkūnys Vaidas Baumila, Stasį Girėną – Jokūbas Bareikis, o S. Dariaus žmonos Jaunutės vaidmenį atliks dainininkė Monique – Monika Pundziūtė. Muziką šiam miuziklui kuria kompozitorius Gintautas Venislovas, libreto autorius – Martynas Bialobžeskis, režisieriai – Mantas Verbiejus.  Apie miuziklą daugiau informacijos galima rasti adresu http://www.miuziklaslituanica.lt.

Didžiausio miuziklo „Lituanica” premjera laukia 2019 m. pavasarį: kovo 30 d. Šiauliuose, balandžio 19 d. Klaipėdoje, balandžio 25 d. Vilniuje ir balandžio 27 d. Kaune.

O nuo ko pradėtumei Tu, jei siektum neįmanomo?

Miuziklą "Lituanica" žiūrovams pristato 18 s. trukmės kino filmas

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder