Merūnas Vitulskis debiutuos operoje "Madam Baterflai"

Merūnas Vitulskis debiutuos operoje "Madam Baterflai"

Iš gastrolių užsienyje sugrįžęs Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras (LNOBT) rugsėjo pabaigoje keturis kartus rodys Džakomo Pučinio (Giacomo Puccini) operą "Madam Baterflai", kurioje pagrindiniame Pinkertono vaidmenyje debiutuos tenoras Merūnas Vitulskis.

Solistas Lietuvos operos scenoje jau yra dainavęs Alfredą ("Traviata"), Lenskį ("Eugenijus Oneginas") ir Nemoriną ("Meilės eliksyras").

Spektaklis yra bendras Anglijos nacionalinės operos, LNOBT ir Niujorko Metropolitano operos pastatymas. "Madam Baterflai" spektaklį kūrė aštuonių "Oskarų" laureatas, kino režisierius Antonis Mingela (Anthony Minghella), geriausiai pažįstamas kaip filmų "Anglas ligonis", "Talentingasis ponas Riplis" ir "Šaltasis kalnas" autorius. Tai tapo jo nepaprastai sėkmingu debiutu operoje, tačiau dėl ankstyvos režisieriaus mirties 2008 m. šis spektaklis taip ir liko jo vieninteliu ryškiu darbu muzikinėje scenoje.

Pinkertono partiją M. Vitulskis lapkritį kartos Ovjede (Ispanijoje), o kitais metais šį vaidmenį atliks vaidins Lilyje (Prancūzija) ir Liuksemburge.

M. Vitulskio scenos partneriai spektaklyje - Irena Zelenkauskaitė, Laima Jonutytė, Dainius Stumbras, Rafailas Karpis, Arūnas Malikėnas, Egidijus Dauskurdis ir kiti solistai.

Šį sezoną "Madam Baterflai" LNOBT rodys tik rugsėjo 24, 26, 28 ir 30 dienomis. Vėliau spektaklis išvyksta į Anglijos nacionalinę operą, iš kur "Madam Baterflai" bus vežama net į tolimą Australiją. Į Lietuvą šis pastatymas jau nebesugrįš.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder