Meno degustacija - jau Klaipėdoje!

Meno degustacija - jau Klaipėdoje!

2017 m. gruodžio 18 dieną 18.30 val. Pirklių namų salėje (Naujojo sodo g. 12).

Siūlome degustuoti skirtingų kartų, skirtingų žanrų, skirtingų dydžių meno kūrinius. Tai ir batika, kurios autorė Gintarė Stokonytė savo pirmąją parodą yra surengusi Klaipėdoje, tai ir žymiausių Lietuvos menininkų, jau vadinamų klasikais Jono Daniliausko, Valentino Ajausko, Arvydo Pakalkos išskirtiniai kūriniai, žymių grafikių Irmos Balakauskaitės ir Eglės Kuckaitės, dirbančių skirtingais stiliais, kūryba, lengvai užkariaujančios širdis Ramunės Kmieliauskaitės akvarelės ir abejingų nepaliekančios Alvydo Stausko, garsaus tapytojo ir akvarelininko, fotografijos (netikėta!). Garsaus muzikanto ir poeto Ginto Banio drobės Klaipėdoje bus rodomos pirmą kartą, o klaipėdiečio Tado Dromanto naujausi kūriniai turėtų pamaloninti žiūrovų akis ir surišti viską į vieną visumą. Tikrų atradimų vakaras!

Pristatomi dailininkų darbai:

Jonas Daniliauskas, tapyba, Vilnius

Alvydas Stauskas, fotografija, Dusetos

Ramunė Kmieliauskaitė, akvarelė, Vilnius

Irma Balakauskaitė, grafika, Vilnius

Eglė Kuckaitė, grafika, Vilnius

Tadas Dromantas, tapyba, Klaipėda

Gintas Banys, tapyba, Vilnius

Gintarė Stokonytė, batika, Vilnius

Valentinas Ajauskas, tapyba, grafika, Vilnius

Arvydas Pakalka, tapyba, Vilnius

Meno degustacija Klaipėdoje siūlys susipažinti per pusantros valandos su 10-ties dailininkų darbais. Meno degustacijos renginius organizuoja „AP galerija“ ir jos meno kuratorė Vilma Jankienė, beje, buvusi klaipėdietė, gyvenanti Vilniuje.

Meno degustacijos Vilniuje jau tampa įprastomis, vyksta kas mėnesį dvejus metus, o Klaipėdoje meno degustacija vyks tik antrą kartą, po ilgos pertraukos – pirmoji vyko 2016 metų pavasarį. Darbai bus parodyti tik vieno vakaro metu, vėliau jie grįš į „AP galerijos“ būstinę sostinėje.

KAS TA MENO DEGUSTACIJA?

Meno degustacija – tai renginys, kurio metu per 1,5 val. pristatome 10-ties menininkų darbus. Pristatome mažiausiai po 4 kiekvieno dailininko kūrinius, kiekvieną kūrinį pakomentuojame. Darbai rodomi po du ant molbertų, juos keičiant. Pirmadienio vakaras – su daugiau nei 40 paveikslų! Renginys skirtas tiek meno žinovams, tiek pradedantiems domėtis menu. Pageidaujantys gali įsigyti paveikslų, miniatiūrų, meno knygų. Renginio periodiškumas – kartą per mėnesį, Vilniuje. Vykstame ir į kitus miestus bei rengiame privačias meno degustacijas įmonėms, privatiems užsakovams.

Kodėl meno kuratorė Vilma Jankienė sureikšmina meną ir jo „vartojimą“?

„Meno teikiamus malonumus sureikšminu. Kodėl? Jie pagerina gyvenimo skonį ir stiprina imunitetą (tikrai įrodyta mokslo!). Meno stebėjimas palengva nuima bet kokį liūdesį, palengvina arba pašalina egzistencinę baimę, ramina širdį ir protą, harmonizuoja kvėpavimą, nustebina, padeda atrasti naujus pasaulius, naujas realybes, žaibo greitumu nukelia į istorines batalijas, nepaprastą gamtos grožį, atveria daiktų, objektų dvasingumą, pribloškia spalvomis, o jų deriniai yra geriausi iš geriausių išrastų dailininkų „receptų“ mums, žiūrovams.

Stebint meno kūrinius protas tarsi žaidžia sudėtingą šachmatų partiją, bet įtampos nėra, yra daug jaudulio (kas įpranta meną stebėti, patiria jo vis daugiau). Menas moko mūsų pasąmonę, dvasią, kaupia mumyse nepaprastą turtą, kuris padeda fiziniame pasaulyje priimti geresnius taikesnius sprendimus kasdienybėje, padeda jaustis laimingesniu, išmoko jausti, klausytis, žiūrėti, stebėtis, fantazuoti. Ar galima praleisti tokias pamokas?..“ – sako Vilma Jankienė.

Trumpai apie „AP galeriją“

Būstinė Vilniuje. Vadovė – meno kuratorė Vilma Jankienė.

Mes esame ieškotojai. Ieškome meno (dažniausiai Lietuvoje). Ir ieškome žiūrovų, tiesiame bendravimo tiltus tarp menininkų ir nemenininkų. Organizuojame meno degustacijas, naujo formato renginius Lietuvoje, kuriuose neįkyriai papasakojame apie meno kūrinius. Tai darome tik vieną pirmadienį per mėnesį, Vilniuje, bet kartais vykstame ir į kitus miestus.

Mūsų galerijos būstinė nesutampa su vieta, kur organizuojame meno degustacijas. Galerijos būstinėje esate laukiami kasdien, net ir šeštadieniais, sekmadieniais. Mes atveriame duris tada, kai jums to reikia, ar tai būtų ankstyvas rytas, ar vėlyvas vakaras.

GALITE UŽDUOTI BET KOKĮ KLAUSIMĄ meno kuratorei Vilmai Jankienei

A.Goštauto g. 8-129, Vilnius,

mob. tel. +370 616 19201, [email protected], www.apgalerija.lt

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder