Matydama įtemptą situaciją pasaulyje, Nijolė Pareigytė sukūrė jautrų pasirodymą apie patriotizmą

Matydama įtemptą situaciją pasaulyje, Nijolė Pareigytė sukūrė jautrų pasirodymą apie patriotizmą

„Laukiu savo negrįžtančio vyro, esu sesuo, esu mama – žinau, kad visais amžiais daug kas sugrįžtančių mylimųjų taip ir nesulaukė“, - tokiais žodžiais šįvakar LRT televizijos žiūrovams prabils charizmatiškoji atlikėja Nijolė Pareigytė – Rukaitienė. Laimei, šie žodžiai – tai dalis jos vaidmens laidoje „Delfinai ir žvaigždės“, kurioje šįvakar dalyviai interpretuos jausmų temą. Skambant Ievos Narkutės dainai „Raudoni vakarai“, N. Pareigytė – Rukaitienė savo šokį su delfinais paskyrė patriotizmui.

„Ši tema man yra labai artima – tikrai labai myliu savo šalį, kurioje gyvenu, kurioje auginu savo vaiką. Ypač šiomis dienomis, kai pasaulyje tvyro tiek įtampos, apie patriotizmą susimąstai vis dažniau. Tikiu, kad ir išpildyti temą man pavyko gerai, nes visa tai buvo tikras, išgyventas jausmas“, - po pasirodymo gaudydama kvapą kalbėjo N. Pareigytė – Rukaitienė.

„Šįkart emocijos perteikimas buvo net sunkiau nei elementai su delfinais“, - atskleidė atlikėja. „Jei treniruosies, jie tave supras, ir viskas pavyks, tačiau kad žiūrovams savo kūno kalba atskleistum kokį nors jausmą, turi į jį įsigyventi. Man tai buvo tikrai labai jausmingos minutės“, - pridūrė ji. Kartu su N. Pareigyte – Rukaitiene delfinariume įspūdingus pasirodymus šį sezoną ruošia ir Aistė Pilvelytė, Nerijus Juška, „Biplan“ vokalistas Maksas Melmanas, aktorius Marius Repšys, karatė čempionė Rita Pivoriūnaitė, renginių organizatorius Remigijus Žiogas bei organizacijos „Gelbėkit vaikus“ atstovė Lina Gedmintienė.

Atlikėja neslepia, kad dėl trumpų, vos pusės valandos treniruočių, kartais tenka sugaišti ir pusę dienos. „Bet kai įlipi į baseiną... atrodo, kad laikas ištirpsta, delfinai užburia kaskart vis iš naujo“, - šypsojosi N. Pareigytė – Rukaitienė. Be to, Klaipėdos delfinariume vykstantys unikalūs renginiai jai svarbūs ir dėl kilnios misijos, kurią atlieka rinkdami aukas telefonu. Balsuodami už patikusius pasirodymus, žiūrovai aukoja pinigus specialiam keltuvui, kuris delfinariumo terapijų centrui reikalingas neįgalių žmonių kelionėms palengvinti.

„Lietuvoje žmonės ne kartą įvairių akcijų metu įrodė, kad galime būti labai vieningi ir labai stiprūs. Toks yra gyvenimas – vieną dieną esi sveikas, o kitą dieną tos pagalbos gali prireikti tau pačiam. Reikia galvoti apie tai, kad jei tu padėjai, tai ir tau bus atlyginta“, - jausmingai kalbėjo N. Pareigytė. „Terapijų centras yra labai svarbus daugeliui sergančių žmonių, ir man gera žinoti, kad darau kažką, kad skleisčiau apie jį žinią“, - pridūrė ji.

Unikalus renginys „Delfinai ir žvaigždės“ žiūrovus į Klaipėdos delfinariumą vėl kvies jau šį šeštadienį ir sekmadienį, balandžio 2 ir 3 dienomis. Pasirodymų pradžia - 15:00. Bilietus galima įsigyti delfinariumo kasose arba adresu www.muziejus.lt. Nepraleiskite progos išvysti niekur kitur pasaulyje nerodytų pasirodymų!

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder