Lyriniame Juozo Gaižausko koncerte "Atominiai bičai" mes tapsime geresni

Lyriniame Juozo Gaižausko koncerte "Atominiai bičai" mes tapsime geresni

Šių metų pradžioje Lietuvos teatro ir kultūros pasaulį apskriejo intriguojanti ir džiugi žinia: Vilniuje įkurtas "Vilniaus Aktorių Teatras". Teatro įkūrėjai, garsūs Lietuvos profesionalai, aktoriai Juozas Gaižauskas ir Sakalas Uždavinys, teatro įkūrimo per daug nesureikšmina: laukia ilgas ir kantrus darbas, norint sukurti pilnavertį, veikiantį ir gastroliuojantį teatrą, kaip mechanizmą, o ažiotažas, kilęs tarp aktorių ir teatralų tik parodo, kaip retai Lietuvoje gimsta naujos idėjos, todėl jos iš karto tampa įvykiu.

Pirmos premjeros ilgai laukti nereikėjo. Pavasarį pasirodė autorinis J.Gaižausko koncertas "Atominiai bičai", kartu su žymiausiais Lietuvos muzikantais: Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro pirmu smuiku Zbignievu Levickiu, geriausiu Lietuvos gitaristu Aurelijumi Globiu ir kitais garsiais muzikantais. Premjeriniai koncertai pilnutėlėse salėse Vilniuje, kuriuos stebėjo ir daugybė Lietuvos scenos žvaigždžių: M. Mikutavičius, K. Smoriginas, V. Diawara ir kt., įkvėpė ir gastrolėms po Lietuvą. Gastrolės Kaune parodė, kad šis koncertas nepalieka abejingų. Pirmieji aplodismentai pasipylė viduryje pirmos dainos, po papasakotos trumpos istorijos. Gilios, prasmingos, kartais filosofiškos J. Gaižausko dainos ir iki sąmonės gelmių tikros istorijos užburia žiūrovą ir nepaleidžia iki pabaigos. Bet scenos meistras neveltui ilgus metus dirba komedijos teatre "Domino", kur kasmet suvaidina apie 200 spektaklių, nes netgi tokio žanro kūrinyje, kaip "Atominiai bičai", nuskamba tokie humoro perliukai, kad juokiasi ne tik publika, bet ir scenoje kartu grojantys kolegos.

Pusantros valandos tikrumo, nesumeluoto, nepakartojamo gyvenimo žavesio, iš gerumu dvelkiančio, mėgiamo ir talentingo aktoriaus lūpų, koncerte "Atominiai bičai"

liepos 18 d., 21 val. Palangoje, muzikiniame klube "Vandenis" ir liepos 19 d.,18 val. Kretingos kultūros centre.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder