Lino Adomaičio koncertas Klaipėdos dramos teatre abejingų nepaliko

Lino Adomaičio koncertas Klaipėdos dramos teatre abejingų nepaliko

Kovo 8-osios vakarą Klaipėdoje tikrą šventę ne tik moterims, bet visiems, vertinantiems gerą ir kokybišką muziką, surengė populiarus Lietuvos atlikėjas bei dainų autorius Linas Adomaitis. Jo pasirodymas atsinaujinusio uostamiesčio Dramos teatro scenoje buvo ypač šiltas ir nuoširdus, tad publika tiesiog neturėjo jokių galimybių likti abejinga ir nepasiduoti Lino žavesiui.

Net tada, kai L. Adomaitis turėjo drąsos Klaipėdos publikai prisipažinti esąs Kauno „Žalgirio“ gerbėjas, ši jo nenušvilpė. Galbūt priežastis buvo ir ta, kad šis prisipažinimas tebuvo įžanga į kažkada su buvusiu „Žalgirio“ krepšininku Tanoka Beard‘u įrašytą dainą „I Love U“, kuri Kovo 8-osios proga buvo skirta visoms moterims.

Savo ruožtu L. Adomaitis labai džiaugėsi priėmimu ir negailėjo komplimentų Klaipėdos publikai, kuri nuo pat pirmo kūrinio įsitraukė į koncertą ir dar ilgai nepaleido muzikantų šiems atlikus paskutinę dainą. 

„Visada sakiau, kad Klaipėdos publika turi absoliučią klausą“, - taip Linas įvertino žiūrovų gebėjimą dainuoti kartu jo hitus „Aš pavydžiu sau“, „Išdalink save“, „Ar tu ją matei“, „Lūpos kaip vyšnios“, „Pasaulis gražus“, „Q-Ba-Ba“ ir kitus.   

Klaipėdos klausytojai pasižymėjo ir kaip puikūs scenos „apšvietėjai“, kai, skambant lėtesniems ir romantiškiems kūriniams, Lino prašymu, salė sužibėdavo mobiliųjų telefonų švieselėmis.

Dar viena misija, tekusi pilnutėlei teatro salei – tai plojimais palaikyti ritmą. Scenoje mušamųjų nebuvo, dalis dainų buvo atliekama pritarant tik boso bei elektrinei gitarai ir akordeonui, tad žiūrovai puikiai susitvarkė ir su ritmo grupės vaidmeniu.

Vertinant muzikiniu požiūriu, tai buvo išties „gurmaniškas“ vakaras. L. Adomaitis pasirodė su jaunų, tačiau labai profesionalių muzikantų grupe bei žavia ir talentinga pritariančia dainininke.

Išradingos ir tobulai teatro scenai tikusios aranžuotės, atskirų instrumentų – akordeono, elektrinės ir bosinės gitarų bei Lino smuiko – solo, preciziškas įgarsinimas bei scenos apipavidalinimas naudojant bene moderniausią Lietuvoje Klaipėdos dramos teatro garso ir apšvietimo įrangą, originalios vaizdo projekcijos didžiuliame ekrane – visa tai pasirodymą pakėlė į labai aukštą kokybinį lygį, bet neatėmė iš jo žavesio bei lengvumo.   

Linas Adomaitis, kaip ir prieš jį Klaipėdos dramos teatre koncertavęs Gytis Paškevičius, tik patvirtino, kad šiame teatre gali būti rengiami kokybiški koncertai, įtraukiantys publiką į tikrą muzikos šventę, tačiau „neišbaidantys“ ir teatro mūzų.

Juolab kad tai buvo dar nepaskutinis muzikinis pasirodymas iš uostamiesčio renginių organizatorių teatre surengto pavasarinio koncertų ciklo.

Kovo 21 d. čia pasirodys Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ kartu su styginiu kvartetu. Su jais į Klaipėdą atvyksta ir bene geriausios Lietuvoje garso režisierių bei šviesų dailininkų komandos. Koncertas skirtas pavasario lygiadieniui, jo metu skambės naujai aranžuoti ir šįsyk kiek neįprastai grupės sudėčiai pritaikyti kūriniai iš albumų „Povandeninės kronikos“, „Broliai“, o taip pat naujausio albumo „Vilko vartai“ ir kitų. Beje, šis koncertas jau sulaukė Klaipėdos publikos susidomėjimo, nes šiuo metu į jį bėra likę apie 100 bilietų. Norintys patekti į šį išskirtinį renginį turėtų paskubėti pasirūpinti vietomis.   

Balandžio 8 d. koncertų ciklą Klaipėdos dramos teatre užbaigs akustinis grupės „Aktorių trio“, kurią sudaro trys Lietuvoje gerai žinomi aktoriai ir bardai Kostas Smoriginas, Olegas Ditkovskis bei Saulius Bareikis, pasirodymas. Jis ypatingas tuo, kad kartu šie trys menininkai muzikuos gana po ilgos pertraukos. Prisimenant jų ankstesnį populiarumą bei anšlaginius koncertus, tai bus didelis įvykis aktorių talento bei jų atliekamos muzikos gerbėjams.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder