Lenkiško folkloro koncertas su Malwina Paszek

Lenkiško folkloro koncertas su Malwina Paszek

2018 m. lapkričio 22 d. 18.00 val. kviečiame į Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10) vyksiantį lenkiško folkloro koncertą su Malwina Paszek. Malwina ‒ tradicinės vokalinės muzikos atlikėja, įvaldžiusi daugybę instrumentų: groja akordeonu, pianinu, karimba, citra ir kt., tačiau aistringiausiai įsimylėjusi ratukinę rylą.

Muzikantė 2011 m. baigė Poznanės muzikos akademiją. Baigiamajame bakalauro darbe nagrinėjo Vivaldžio kūrinius, kuriuos Nicolas Chédeville transponavo rylai ir kameriniam orkestrui („Les Saisons Amusantes“). Atlikėjos koncertų repertuaruose ‒ šiuolaikinė muzika rylai, tradicinė (prancūzų, lenkų, ukrainiečių, baltarusių) ir baroko muzika.

Malwina Paszek dalyvauja ir kuria „baltojo dainavimo“ grupėje „Droryje“ ir „Ludożercy z innej wsi“, taip pat gilinasi į Balkanų bei kabareto muzikos stilius. Su kvartetu „Bedebede & Purandare“ kuria muziką lėlių teatrų spektakliams, radijo laidoms ir nebyliajam kinui. Bendradarbiauja su Lenkijos archeologijos, etnografijos ir regioniniais muziejais, tiek kaip muzikantė, tiek kaip mokytoja (veda ratukinės rylos ir „baltojo dainavimo“ mokymo užsiėmimus). Ketvirtadienio susitikime Malwina Paszek atliks tradicines Rytų Lenkijos bei kelias Ukrainos, Baltarusijos dainas, pritariant rylai, o taip pat dainas užrašytas gimtojoje Didžiosios Lenkijos vietovėje, kurioje užaugo ‒ Pałuki (Didžiosios Lenkijos ir Kujavijos pasienis).

Įėjimas laisvas.

Tai vienas iš projekto ,,Etnoreidas“ renginių ciklo „Etnolaboratorijos".

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder