Ledo šou Klaipėdoje: žiūrovai nenorėjo skirstytis

Ledo šou Klaipėdoje: žiūrovai nenorėjo skirstytis

Retai pavyksta Klaipėdoje išvysti renginį, iš kurio žiūrovai nepradeda skirstytis jam dar nepasibaigus. Tačiau ketvirtadienio vakarą „Švyturio“ arenoje klaipėdiečiai ne tik nerodė noro išsiskirstyti, bet ir apdovanojo vakaro „kaltininkus“ - čiuožėjus Margaritą Drobiazko ir Povilą Vanagą bei jų kolegas gausiomis ir ilgomis ovacijomis.

Garsiausia Lietuvos čiuožėjų pora šiemet surengė jau penkioliktąjį savo ledo šou „Liepsnojantis ledas“. Šiai sukakčiai paminėti buvo sukurtas ypatingas reginys.

Ant ledo čiuožiant virtuozams, greta scenoje skambėjo gyva muzika. Simfoninis orkestras „Vilniaus Sinfonietta“, choro „Brevis“ vokalistai ir daininkai Erica Jennings, Povilas Meškėla, Jeronimas Milus, Girmantė Vaitkutė atliko legendinės britų grupės „Queen“ kūrinius.

Pagal „Queen“ dainas bei klasikinę muziką ant ledo šoko Lietuvos čiuožėjai P. Vanagas ir M. Drobiazko, Goda Butkutė ir Nikita Jermolajevas, Aleksandra Golovkina, Guostė Damulevičiūtė ir Deividas Kizala bei jauniausia šou dalyvė Saulė Kregždytė.

Klaipėdiečius tiesiog užbūrė efektingi svečių pasirodymai, kuriuose netrūko akrobatikos, breiko elementų, salto, įspūdingų šuoliukų ir sukinių, kuriuos tobulai papildė gyvai atliekama muzika bei ugnies šou.

Vakaro metu ne sykį buvo paminėta, kad Klaipėdoje čiuožė tikri profesionalai: penkiskart Italijos čempionas Samuelis Contesti, septyniskart Gruzijos čempionas Vakhtangas Murvanidzė, JAV ledo akrobatas Gevorgas (Gev) Manoukianas, dešimt kartų Čekijos čempionas bei Europos čempionas Tomašas Verneris, Ukrainos čempionas Sergejus Jakimenko, kuriam priklauso „Gineso“ šuolio su pačiūžomis per automobilį rekordas.

Pasibaigus šou klaipėdiečiai nenorėjo paleisti čiuožėjų - arenoje keletą minučių aidėjo aplodismentai.

Mikrofoną pasiėmęs P. Vanagas tikino, kad Klaipėda šiemet ledo šou sutiko svetingiausiai – esą nuoširdumu ir plojimais uostamiesčio publika aplenkė ir Vilnių, ir Kauną.

„Plojimais jūs aplenkėte visus! Esame labai dėkingi už tokį šiltą priėmimą, tokią jaukią atmosferą. Linkime gražių, jaukių, šiltų švenčių. Linkime išsinešti su savimi šias geras emocijas ir visada šypsotis taip, kaip šįvakar šypsojotės čia“, - čiuožėjams ir muzikantams publikai nusilenkiant paskutinį kartą kalbėjo P. Vanagas.

Mylimiausia Lietuvos dailiojo čiuožimo pora vadinamų P. Vanago ir M. Drobiazko įkurtas „Liepsnojantis ledas“ – vienas ilgiausiai be pertraukos rengiamų pramoginių ledo šou projektų Europoje. Per keturiolika metų jame dalyvavo per 250 čiuožėjų iš įvairių pasaulio šalių: Jungtinių Amerikos Valstijų, Kanados, Rusijos, Kinijos, Čekijos, Prancūzijos, Belgijos, Italijos, Latvijos, Baltarusijos, Ukrainos, Lenkijos. Tarp jų – ne vienas olimpinis, pasaulio ir Europos čempionas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder