Ledo karaliai iš arti

Ledo karaliai iš arti

Antradienio vakarą "Švyturio" arena buvo pilna. Klaipėdiečiai čiuožimo ant ledo karalius ir karalienes programoje “Klasiokai” norėjo pamatyti iš arčiau.

Tuo labiau Lietuvoje dabar retai besisvečiuojančią Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago porą, kuri padabinta ir Europos, ir Pasaulio varžytinių bronzos medaliais. Šiuos čiuožėjus, beje, dažnai galima matyti Rusijos televizijos kanalų ledo šou projektuose. Juose prieš kelerius metus švytėjo ir dar viena lietuvė, retai bepasirodanti po Lietuvos Lietuvos saule - aktorė Ingeborga Dapkūnaitė.

Žinoma, klaipėdiečius viliojo ir Europos, pasaulio, olimpininių žaidynių čempionų Aleksejaus Jagudino, Tatjanos Totmeninos Maksimo Marinino ir kitų pavardės.

Sakoma, kad dailiojo čiuožimo meistrams reikia karališkos elegancijos, balerinos lengvumo, sprinto bėgiko greičio, lynu vaikštančio žmogaus pusiausvyros, žonglieriaus koordinacijos, maratono bėgiko užsispyrimo, šuolininko į aukštį jėgos, šokėjui būdingo ritmo pojūčio ir, be abejonės, tituluočiausiam mimui prilygstančio artistiškumo.

Šį “paketą” Klaipėdos žiūrovai ir gavo. Ir meistrų prisistatymas pirmojoje dalyje, ir “Klasiokų” programos numeriai buvo įvertinti gėlėmis, šūksniais “bravo” ir ilgai trunkančiais plojimais. Kokie būtų politiniai niuansai, niekas negali nuneigti, kad ledo šoumenai reginius moka kurti. Nors ture po Lietuvą nebuvo Tatjanos Navkos, Romano Kostomarovo, juos puikiai pakeitė Lietuvos ir Latvijos olimpinės viltys Goda Butkutė ir Nikita Nikolajevas, Denisas Vasiljevs, itin sužavėjęs įvairaus amžiaus klaipėdiečius žiūrovus. Šokėjų ant ledo meistriškumas, šviesų žaismas, atpažįstamos melodijos kūrė iš tiesų jaukią ir puikią atmosferą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder