Lediniame miuzikle sušlapo visi

Lediniame miuzikle sušlapo visi

Šeštadienio vakarą „Švyturio“ arenoje įsikūriasiame didmiestyje kunkuliavo aistros. Daug nuotaikingų miuziklo istorijų skendo žiūrovų plojimų jūroje, apsauginiai turėjo darbo saugodami ledą nuo atskriejančių gėlių, o gražuolei Madlen (čiuožėja Tatjana Navka) rimtą populiarumo iššūkį metė mažoji Augustė, parkritusi ir ledo šaltį pajutusi tik pačioje “Small Stories of A BIG CITY” šou pabaigoje, kai sausakimšoje arenoje visi plojo atsistoję. Bet apie viską iš eilės.

Šoko ir kėdės, ir šuniukai

Sakoma, kad dailiojo čiuožimo meistrams reikia karališko teismo elegancijos, balerinos lengvumo, sprinto bėgiko greičio, lynu vaikštančio žmogaus pusiausvyros, žonglieriaus koordinacijos, maratono bėgiko užsispyrimo, šuolininko į aukštį jėgos, šokėjui būdingo ritmo pojūčio ir, žinoma, geriausiam gatvės mimui prilygstančio artistiškumo.

Sportas, šokis, vaidyba, cirkas, gyvai atliekamos dainos, violončelės ir saksofono skambesys – štai tokį ledo desertą klaipėdiečiams pateikė TV projekto “Ledynmetis” idėjos autorius ir prodiuseris Ilja Averbuchas.

19 val. 13 min. arenoje užgeso šviesos. Maža mergaitė pričiuožė prie gerojo dėdės ir įteikė jam žiedlapį. Arenoje pasigirdo garsūs plojimai. Po keliolikos minučių ant ledo skirtingų didelio miesto istorijų herojai išdarinėjo stebuklus.

Čiuožėjai meistriškai čiuožė ant kėdžių, nepriekaištingai atliko ir sudėtingus trigubus šuolius, suktukus. Ant ledo pasirodė ir mažas šuniukas, kuriam čiuožėjos rankose tikrai apsisuko galva jai bedarant įspūdingą sukinį.

Rusiška muzika daugelį vyresniųjų sugrąžino į jų gimtuosius miestus, kai jie pirmą kartą čiuožykloje pasibučiavo, pirmą kartą mokė savo vaikus čiuožti. „Tai nuoširdu ir tikra“, - pasakė šalia, 14 eilėje, sėdinti Svetlana.

„Žiūrėk, čia ji“, - vyrai šnibždėjo savo žmonoms į ausis. Ar supratote apie ką jie? Žinoma,  šio ledo šou puošmena – olimpinė čempionė Tatjana Navka. Raudona suknelė, nebūdingai šiai spalvai spinduliuojanti paprastumą ir tyrumą, nepriekaištinga čiuožimo technika ir bendrauti žiūrovus kviečiantis atvirumas abejingų nepaliko.

Tačiau dideliame mieste dar dvi vyrų, kovojančių dėl Madlen meilės, istorijos. Abi jos žavios, tačiau kova neišvengiama. Istorijos niekšelis (šoka Aleksėjus Jagudinas) šįkart laimi, tačiau ar pergalė garantuos Madlen meilę?

Paskutiniame epizode pasiklydusi tarp meilės, kančios ir savižudybės Madlen pakyla į orą. Ji skrenda su paukščiais, vėl atranda norą gyventi, o  jos grožiu gali žavėtis visi žiūrovai, kai šokėja iškeliama į 4 metrų aukštį. Puikus akrobatinis triukas, lyriška melodija tarsi pati įjungia šviesas arenoje. Pertrauka.

Žemė-oras

Toliau dideliame mieste karaliauja sarkazmas ir juokas. Įspūdingus triukus, salto ant ledo atliekantys policininkai juokina visus žiūrovus.

Pasišaipoma iš priespaudos, kontrolės ir senų laikų, kai šokis ir muzika nebuvo laisvi. Naujasis technologinis laimėjimas – nejaučiantys robotai atlieka kvapą gniaužiantį numerį, tačiau, pasirodo, visgi jaučia jų mikroschemos. Šlakelis vandens iš vaiko rankų ir robotams tenka užleisti vietą gyviesiems.

Netrukus areną nutildo triguba kompozicija. Dar vienų čempionų šokį užgožia oro akrobatai, kurių meilės manevrai ore, nenaudojant jokių apsaugų, įkaitina atmosferą, rodos, iki arenos apsaugininkų toleruojamos termometro stulpelio padalos. Bet kaip laikosi pagrindinės istorijos herojė?

Teigiamos energijos lietus

Palikusi  mylimojo skriaudiką Madlen ruošiasi iškeliauti. Traukinių stotyje ji sutinka visų didelio miesto mažų istorijų herojus. Kol ji ten, blogiukas Aleksėjus Jagudinas išgyvena pragarą savyje. Kerintis ir emocingas ugnies šokis labiausiai patinka arenoje susirinkusiems vyrams.

Visi susėda į trauknį, rodos, viskas baigta, prarasta. Paskutinis šokis. Skambant dainos žodžiams “širdis tavo akys”, o ant ledo šokant Madlen ir jos mylimajam, kuris, pasirodo, išgyveno, visi žiūrovai stojasi iš savo vietų. Tenka dažnai lankytis įvairiuose renginiuose, bet to jau seniai nebuvau matęs. Visi vieningi kaip per Lietuvos krepšinio rinktinės varžybas. Šokant ant ledo. Skambant rusiškoms dainoms…

Žiūrovai stovi ir ploja, o virš ledo scenos susitelkę debesys neiškenčia ir prapliumpa lietus. Lietuje pasirodo visi vakaro herojai. Vieni jų pasislepia po spalvotais skėčiais, kiti (šou režisierius) neria į susikaupusias balas, taško įkaitusius žiūrovus.

Visi iš šio renginio išeina šlapi. Vieni prakaitavo nuo karščio, kitus aplaistė talentingas šou režisierius, treti – verkė…

Nežinau, kaip atrodė Antikos laikų žmonės po dramos pasirodymų patyrę katarsį… Bet žiūrėdamast į išeinančių akis mačiau viena – jie namo neskubėjo, dailiojo čiuožimo teisėjai, kuriais mes šioje arenoje šeštadienį buvome, rašytų aukščiausius balus ir už techniką, ir už artistiškumą.

21 val. 14 min. šio vakaro žvaigždėms beliko apčiuožti pagarbos publikai ratą ir susirinkti gėles. Džiugu, kad ratas ne vienas, ne du, ne 5…

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder