"Laukiantis bilietas" - nauja klaipėdietiška iniciatyva

"Laukiantis bilietas" - nauja klaipėdietiška iniciatyva

Vienas bilietas sau – kitas vaikui ar paaugliui. Tokia paprasta naujos klaipėdietiškos iniciatyvos „Laukiantis bilietas“ filosofija, kurią pristatys Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai skirtas koncertas „Nubusk pasikeitęs“. Geriausias Lietuvoje mišrus choras „Bel Canto“, Klaipėdos kamerinis orkestras ir uostamiesčio choras „Cantare“ kviečia į kilnią labdaros iniciatyvą.

„Laukiantis bilietas“ – pirkdamas sau dovanoji kitam

Klaipėdietiška laukiančio bilieto filosofija - paprasta ir nuoširdi. Sumokant už savo bilietą, į Kovo 11-osios koncertą, nuperkamas bilietas ir vaikui ar paaugliui, kuris bus atidėtas ir lauks savojo žiūrovo kituose koncertuose ar spektakliuose. „Laukiančio bilieto“ idėja pasinaudoti galės į renginius einantys tėvai ir kartu su savimi norintys pasiimti atžalas, arba savarankiškai į koncertą einantys paaugliai (iki 18 metų). „Laukiantį bilietą“ įteiks sąžiningas tarpininkas – teatro ar koncertų salės kasininkas. „Laukiantis bilietas“ turės išskirtinę žymę, todėl prieš renginį bilietų kontrolierius matys ar su šiuo bilietu tikrai eina vaikas, paauglys.

Galės pasinaudoti visos šeimos

„Laukiančiu bilietu“ pasinaudoti galės tiek sunkiau besiverčiančios, tiek gerai gyvenančios šeimos. Svarbiausias ir vienintelis „Laukiančio bilieto“ tikslas – formuoti mūsų miesto ir šalies ateitį - vaikus ir jaunimą supažindinant su tikrąja kultūra, skatinant domėtis. Po Kovo 11-osios koncerto, visi surinkti pinigai bus padalinti ir lygiomis dalimis pervesti Klaipėdos dramos teatrui bei Klaipėdos koncertų salei. Pavyzdžiui, suaukojus 4000 Eur, kiekvienai įstaigai atiteks po 2000 Eur. Tarkime, bilieto į renginį kaina – 10 Eur, tuomet kasose atsiras net 200 „Laukiančių bilietų“.

„Žvelgdami į Klaipėdos dramos teatro repertuarą jaučiame, jog esame atitolę nuo jaunesniųjų žiūrovų, todėl turime nuoširdų tikslą - kasmet pristatyti bent po vieną naują spektaklį skirtą jaunajai auditorijai. Ateities žiūrovą privalome auginti nuo mažens, formuoti jo įpročius ir norą atrasti teatrą, todėl „Laukiančio bilieto“ iniciatyva ir bendruomenės telkimas – labai sveikintina iniciatyva“, - sako Klaipėdos dramos teatro direktorius Tomas Juočys.

„Laukiančio bilieto“ idėją paskatino „paliktos kavos“ tradicija, itin būdinga Italijos ir Prancūzijos regionams. Čia, neturint pinigų, ar namuose pamiršus piniginę, be vargo galima pasimėgauti puodeliu kavos, o sugrįžus kitą kartą, pačiam sumokėti. Galimybė gurkšnoti paliktos kavos atsiranda tuomet, kai sumokėjęs už kelis puodelius kavos kavinės lankytojas išgeria vieną, o kiti atitenka nepažįstamiesiems.

Koncerte – ypatingosios „Sunrise Mass“

Kovo 11-osios koncerte, geriausias Lietuvoje mišrusis choras „Bel Canto“ (meno vadovas Artūras Dambrauskas) pirmą kartą uostamiestyje pristato garsiausio šiuolaikinio norvegų kompozitoriaus Ola Gjeilo ypatingąsias „Sunrise Mass“ („Saulėtekio mišias“). Šis ypatingai šviesus, jaudinantis kino filmų muzikos stiliumi parašytas kūrinys – kitoks, originalus ir šiuolaikiškas jaunojo kompozitoriaus, šiuo metu gyvenančio ir kuriančio Niujorke, požiūris į šimtmečius gyvuojantį bažnytinės muzikos mišių žanrą. Chorui „Bel Canto“ talkins Klaipėdos kamerinis orkestras (meno vadovas Mindaugas Bačkus), koncerte taip pat dalyvaus solistės Lina Dambrauskaitė ir Milda Baronaitė, Klaipėdos choras „Cantare“, elektroninės muzikos atlikėjas Artūras Bulota.

Kovo 11-osios koncerto bilietą projekto organizatoriai dovanos už 30 Eur paramą. Aukoti galima pinigus pervedant į specialią VšĮ „Klaipėdos šventės“ sąskaitą Nr. LT67 7300 0100 0232 9566 („Swedbank“), pavedime nurodant „PARAMOS LĖŠOS“ arba VšĮ Klaipėdos šventės biure, Šaulių g. 32-5. Informacija tel. +370 698 16053 arba el.paštu [email protected]

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder