Laisvės gynėjus primins neužmirštuolėmis

Laisvės gynėjus primins neužmirštuolėmis

Šiais metais Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai kartu su Jaunųjų konservatorių lyga bei kitomis jaunimo organizacijomis pirmą kartą planuoja įgyvendinti projektą "Neužmiršk". Šiuo projektu siekiama parodyti, kad visuomenė vis dar vertina Lietuvos laisvę ir su dėkingumu prisimename savo gyvybę 1991 metais sausio 13 dieną paaukojusius mūsų valstybės nepriklausomybės gynėjus.

Projekto simbolis – gėlė NEUŽMIRŠTUOLĖ.

Pasak organizatorių, projekto "Neužmiršk" tikslas – sukurti nacionalinį simbolį ir visuomenės tarpe įtvirtinti neužmirštuolę, kaip kovojusiųjų už Lietuvos laisvę atminimo ženklą.

"Siekiame kuo plačiau paskleisti idėją, kad mes vertiname už valstybės laisvė kovojusiųjų (Lietuvos nepriklausomybės kovų dalyvių, partizanų ir Sausio 13-ąją žuvusiųjų bei nukentėjusiųjų) auką. Norime pabrėžti, jog tikime, kad tiesos ir tarpusavio bendrystės ginklai yra patys galingiausi. Parodykime, kad mūsų daug. Kad esame dėkingi. Kad laisvai kurdami dabarties Lietuvą esame įsipareigoję vertinti ir atsakingai naudotis laisvės dovana", - teigia akcijos organizatoriai.

Klaipėdoje popierinės prie drabužių segamos simbolinės neužmirštuolės bus dalinamos prie bažnyčių ir Sausio 13 d. minėjimo skirtuose renginiuose. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder