Kviečia - kalvystės pleneras "Keturi vėjai"

Kviečia - kalvystės pleneras "Keturi vėjai"

Šiais metais Lietuvos kalvių sąjunga organizuoja dešimtąjį, jubiliejinį, tarptautinį kalvystės plenerą KETURI VĖJAI 2016 . Dešimties metų laikotarpis pateikė nemažai iššūkių ir leido sukaupti įdomios patirties, padovanojo ne vieną metalo skulptūrą ir užėmė garbingą vietą Klaipėdos miesto renginių kalendoriuje.

Tradiciškai, paskutinį vasaros mėnesį, rugpjūtį, kalviai iš Lietuvos, Latvijos, Čekijos, Kanados, Danijos, Baltarusijos ir Rusijos dalinsis savo kalviška dvasia su miestelėnais ir svečiais. Kupini geros nuotaikos ir uždegančios energijos, perteiks šias emocijas savo pasirodymuose ir kūriniuose.

Šiemet naujoje erdvėje įsikurs atviros dirbtuvės trisdešimt penkiems kalviams. Šiaurinio rago krantinė (Danės g.1) netoli senosios perkėlos, skambės nuo kūjų ir priekalų griausmo. Rugpjūčio 13 d. 13.00 val. suliepsnos žaizdrai ir visi dalyviai iškilmingai pradės šiuometinį plenerą. Nuo šios akimirkos ir iki rugpjūčio 14d. 14.00 val. žaizdrai spjaudys liepsnas, žiežirbas ir dūmus, o kalviai kaitins geležį demonstraciniu kalimu ir varžybomis.

Plenero metu dalyviai kartu užbaigs skulptūrą „Angelas“. Pavadinimas ir tema pasirinkti neatsitiktinai. Kiekvienas žmogus, o šiais laikais ir miestas, turi savo „angelą sargą“. Plenero dalyviai ir organizatoriai. dėkodami miestui už ilgametę globą, tikisi, kad jų sukurtas „Angelas“ taps tikru Klaipėdos miesto sergėtoju. Erdvė, kurioje įsikurs ši skulptūra, taps nuolat lankoma miestelėnų ir turistų vieta. Visi kalviai nukaldins plunksnas skulptūrai. Plunksna simbolizuoja protą ir mokslą, taip pat siejama su laisve, likimu, tiesa bei drąsa. Šiuolaikiniai kalviai nestokoja šių savybių, o pasakymas, kad „kiekvienas savo likimo kalvis“ aktualus ir šiandien. Plenero dalyviai į kalamas plunksnas sudės geriausias emocijas ir simbolių stiprybę.

Kalviams ir žiūrovams nepakartojamą muzikinę nuotaiką sukurs Klaipėdos tautinių mažumų centro ukrainiečių kultūros ir švietimo centro „Rodyna“ kolektyvas, baltarusių bendruomenės „Krynica“ baltarusiškų dainų ansamblis “Kupalinka“ ir keturių jaunų, talentingų ir profesionalių atlikėjų ansamblis "Musica Libera" . Žiūrovų dar lauks varžybos su prizais.

Norime, kad visi atėję į šią jubiliejinę kalvystės šventę savo dalyvavimu prisidėtų prie miesto „Angelo“ sukūrimo.

Detali renginio programa: www.lietuvoskalviusjunga.lt ir https://www.facebook.com/asociacija.lietuvoskalviusajunga

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder