Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija liepą kviečia į renginius

Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija liepą kviečia į renginius

Kūrybinės dirbtuvės kiekvienas gali tapti pleneristu

Liepos 13, 20, 27 dienomis,  nuo 12 iki 15 val. Projekto dalis „Nuostabiosios žemės beieškant. Kultūrinio turizmo maršrutas nuo Nidos dailininkų kolonijos iki Prano Domšaičio“.

Maršrutas „Nuostabiosios žemės beieškant“ nereikalauja griežtos objektų lankymo sekos. Tai atviras ir laisvas kultūrinio turizmo kelias, į kurį galima įsijungti bet kuriame jo etape, pradedant nuo Klaipėdos, nuo Nidos arba kurio nors kito, labiausiai sudominusio keliaujantį, punkto. Maršrutu bus keliaujama arba naudojantis interaktyviu žemėlapiu, pasiekiamu per mobiliąją aplikaciją arba popieriniu lankstiniu-gidu. Tai universalus maršrutas: juo bus galima keliauti visais metų laikais, atrandant dar nežinomas vietas, svarbias kultūros, dailės ir architektūros paveldui, grožintis įvairiais metų laikotarpiais besikeičiančia gamta.

Projekto dalis – vasaros plenerai Smiltynėje, tad kviečiame būti meno istorijos sekliais, kur galėsite pasijusti tikrais "pleneristais" ir tapyti gamtoje su dailininku Ernestu Žvaigždinu. Plenerai vyksta ketvirtadieniais, 2017 m. liepos 13, 20, 27 d., ir rugpjūčio 3, 10, 17, 24 d., RENGINIAI NEMOKAMI!

Būtina išankstinė rezervacija, tel.: 864822439 arba el. paštu: [email protected]

Susitikime Smiltynės g. 11, Klaipėda

Edukacinės programos Kuršių nerijos nacionaliniame parke!

Skelbiame edukacinių programų Kuršių nerijos nacionaliniame parke liepos mėnesio grafiką ir laukiame visų, kurie nori pažinti gamtą - ir mažesnių ir didesnių. 
Tad ilgai nemiegokite ir pradėkite rytą tyrinėdami su parko darbuotojais:

Liepos 14 dieną, 10 val. 
Liepos 17 dieną, 10 val. 
Liepos 21 dieną, 10 val. 
Liepos 22 dieną, 10 val. 
Liepos 28 dieną, 10 val.

Edukacijos vyks tiek Kuršių nerijos nacionalinio parko lankytojų centro kiemelyje, tiek gamtoje, o esant blogam orui, ir viduje, todėl lietaus siūlome neišsigąsti!

Edukacijos bus kelių temų:

"Miško labirintuose" - Ar žinote, kad medžiai kaip ir mes , žmonės, yra įvairaus ūgio ir amžiaus, dėvi įvairus rūbus, o gyvenimui renkasi skirtingas vietas? 
"Detektyvas pėdsekystė" - Ieškome puikios detektyvų grupės, kuri padėtų atpažinti tuos, kurie nepastebimai pražingsniuoja miško takeliais palikdami pėdsakus!

Susitinkame Kuršių nerijos nacionalinio parko lankytojų centre, Naglių g. 8, Nida. 

Tel. pasiteiravimui: +370 671 72891, [email protected]

Edukacijos nemokamos, tačiau visada galite paremti mylimą Kuršių nerijos nacionalinį parką įsigydami lankytojo bilietą už 1 eur !

Mokslinė Kavinė „Cafe Scientifique" Nidoje ir Juodkrantėje

Liepos 15 d., 18 val. Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos Lankytojų centre Nidoje Naglių g. 8 bei

liepos 16 d., 18 val. kavinėje „Pamario takas“, L. Rėzos g. 42, Juodkrantėje - Mokslinė Kavinė „Cafe Scientifique“, kurios tema: Ką pasakoja spalvotas Kuršių nerijos smėlis?

Išgirskite kiek daug apie Kuršių nerijos raidą galima sužinoti tyrinėjant jos dirvožemius ir apie įvairiomis spalvomis žibantį smėlį. 
Kavos kviečia doc. dr. Jonas Volungevičius ir dr. Laurynas Jukna - Vilniaus universiteto Geografijos ir kraštotvarkos katedros mokslininkai, tyrinėjantys kraštovaizdžio struktūrą ir jo raidą, besigilinantys į dirvožemį ir geomorfologinius procesus. Pastaruosius tris metus jie vykdo Kuršių nerijos kraštovaizdžio ir jo komponentų detalų kartografavimą.

Baryso filmo „Kuršių nerijos kraštovaizdis ir augalai“ peržiūra

Liepos 25 d., 15 val. kviečiame į Kuršių nerijos nacionalinio parko Lankytojų centrą, Naglių g. 8, Nida, kur rodysime vieną iš naujausių režisieriaus ir operatoriaus Arvydo Baryso filmų „Kuršių nerijos kraštovaizdis ir augalai“.

Čia pat galėsite šį ir kitus A. Baryso filmus įsigyti ir gauti smagių dovanėlių!

Ekskursija dviračiais „Smiltynė ant ratų“

Liepos 26 d.,14 val. Ekskursija „Smiltynė ant ratų“, atraskime Smiltynę aktyviai šioje 3 val. kelionėje iš naujo!

Susitinkame prie Smiltynės lankytojų centro, Smiltynės g. 11, Klaipėda.

Dalyvio mokestis – Kuršių nerijos nacionalinio parko lankytojo bilietas už 1 eurą.

Būtina išankstinė registracija – el. paštu: [email protected] arba tel. 864822439.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder