Kūdikiams - atnaujinta teatro styginių kvinteto programa

Kūdikiams - atnaujinta teatro styginių kvinteto programa

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pačius jauniausius uostamiesčio gyventojus su mamytėmis, tėveliais ar seneliais kviečia į atnaujintos programos koncertus „Mažylis Mocartas“.

Ant patiestų spalvotų kilimų Žvejų rūmų antrojo aukšto fojė koncertų metų patogiai įsitaiso iki septynių dešimčių mamyčių su savo mažaisiais genijais. Vieni iš jų kol kas saugiausiai jaučiasi mamų glėbyje, kiti drąsiai ropoja, o treti jau pėstute traukia ieškoti naujų draugų ar netgi veržiasi padėti muzikantams.

Daug mažųjų „damų“ ir „džentelmenų“ koncertuose „Mažylis Mocartas“ pasirodo apsirėdę pagal gero tono teatrinį „protokolą“: dėvi kostiumus, sukneles ar puošiasi išskirtiniais aksesuarais. Kūdikių aprangos kodas kol kas paprastesnis – įvairiaspalviai kombinezonai, nevaržantys judesių ir leidžiantys patogiai nusnūsti, kai to norisi.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro styginių kvinteto muzikantai Aliaksandras Koshevaras, Rasa Šimelionytė, Akvilė Bagdžiūtė, Akvilė Petrauskaitė ir Margarita Filipova grodami su šypsena stebi, kaip neseniai išmokę sėdėti mažyliai jau puikiai sugeba barškučiu pataikyti į muzikos taktą arba pritaria skambantiems kūriniams gugavimu.  

„Neseniai skaičiau, kad kūdikiai, dažnai girdintys muziką, pradeda anksčiau „guguoti“, o po to – anksčiau kalbėti ir vaikščioti. Taigi tam įtakos turi edukacija, šeimos vertybės ir tradicijos. Džiaugiuosi teatro vadovės Laimos Vilimienės iniciatyva rengti kūdikiams skirtus koncertus „Mažylis Mocartas“. Groti šiai publikai - ypatingas malonumas: ji reaguoja taip nuoširdžiai, tarsi koncertas būtų didžiausias gyvenimo stebuklas“, - teigia kvinteto kontrabosininkė A. Petrauskaitė.

Koncertus vedanti Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro edukacijos koordinatorė Daiva Diržienė ne tik praneša atliekamų kūrinių pavadinimus ir autorius, bet ir atidžiai stebi, koks repertuaras labiausiai patinka koncertus lankantiems kūdikiams bei jų tėveliams. Šių stebėjimų rezultatas - neseniai papildyta ir atnaujinta koncerto „Mažylis Mocartas“ programa. Nuo šiol joje skambės ne tik Wolfgango A. Mozarto, bet ir Ludwigo van Bethoveno bei Josepho Haydno kamerinės muzikos kūriniai.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė L. Vilimienė mano, kad būsimuosius muzikos mylėtojus būtina ugdyti nuo kūdikystės – tuomet teatruose ir koncertų salėse klausytojų niekada netrūks. Koncertai kūdikiams „Mažasis Mocartas“ buvo parengti remiantis geriausia Europos muzikinių teatrų praktika. Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pirmasis iš Lietuvos teatrų bei koncertinių organizacijų pradėjo reguliariai kviesti kūdikius į kamerinės muzikos koncertus. Planuojama, kad atšilus orams koncertai „Mažylis Mocartas“ bus rengiami po atviru dangumi, tad mažyliai ir jų gimdytojai galės mėgautis ne tik nuostabia muzika, bet ir nepakartojama pajūrio gamta.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder