Klaipėdos publiką žavėjo Kinijos neįgaliųjų meno trupė

Klaipėdos publiką žavėjo Kinijos neįgaliųjų meno trupė

Žmogaus galimybių ambasadoriais vadinama Kinijos neįgaliųjų meno trupė savo pasirodymu sužavėjo ir Lietuvos žiūrovus. Gegužės pradžioje Lietuva tapo 78-ąja pasaulio šalimi, kurią aplankė ši visame pasaulyje garsi trupė, subūrusi per šimtą įvairią negalią turinčių jaunų kinų, garsėjančių ypatingais fiziniais gebėjimais. 

Kinijos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Liu Dzengvenas (Liu Zengven) sako, kad Kinijos neįgaliųjų meno trupė, kurioje daugiausia yra regos ir klausos negalią turinčių žmonių, buvo įkurta 1987 metais ir atstovauja 83 milijonams Kinijoje gyvenančių neįgaliųjų.

"Įdėdami daug daugiau pastangų, negu sveiki žmonės, išliedami begalę prakaito jie tapo tikrai aukšto lygio atlikėjais. Pastaraisiais metais jie paliko pėdsaką daugiau negu 60 pasaulio valstybių ir regionų. Per metus trupė surengia apie 150 pasirodymų daugiau kaip 50-yje pasaulio valstybių. Rūpinimasis šia jų pasauline sėkme yra ne tik jų pačių begalinės valios ir pastangų rezultatas, bet ir Kinijos visuomenės bei vyriausybės politika", - kalbėjo ambasadorius.

Nuo 2000 metų su programa "My Dream" gastroliuojanti trupė 2007 m. pelnė UNESCO apdovanojimą "Artistai už taiką", jos nariai buvo pripažinti žmogaus galimybių ambasadoriais. Trupė taip pat yra sukūrusi dokumentinį filmą "My Dream" (liet. - mano svajonė), kuriame pasakojama įkvepianti talentingų neįgaliųjų šokėjų istorija. Šis filmas pelnė nemažai tarptautinių apdovanojimų ir simpatijų užsienio festivaliuose.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder