Klaipėdos koncertų salės renginių gidas: rugpjūčio 4–9 d.

Klaipėdos koncertų salės renginių gidas: rugpjūčio 4–9 d.

Su pamažu besitraukiančia vasara, prie nuostabiosios muzikinės kelionės pabaigos artėja ir Klaipėdos koncertų salės organizuojamo „Vasaros koncertų ciklo“ programos. Nors rugpjūtis yra paskutinis vasaros mėnuo, tačiau jis – pats geriausias laikas atsipalaiduoti ir paskutines vasaros akimirkas praleisti patiriant džiazo, roko, elektroninės muzikos klausymo malonumą atvirame ore, žaliuojančios gamtos prieglobstyje.

O nenuilstančio Klaipėdos brass kvinteto pučiamųjų garsai skambės ir už Klaipėdos koncertų salės sienų. Kolektyvas savo koncertu iškilmingai sveikins miestą gimimo dienos proga bei  užburiančias muzikines programas dovanos Palangos, Rietavo ir Šiaulių miestų muzikos gurmanams. Klaipėdos koncertų salė užtikrina –  rugpjūtį nuobodžiauti neteks!  

„Vario dialogai“


Klaipėdos brass kvintetas kartu su saksofonininku Petru Vyšniausku muzikuos festivalio „Pasaulio balsai 2020“ neatsiejama dalimi tapusiame koncerte „Vario dialogai“. Pasiklausyti programos klausytojai kviečiami rugpjūčio 4 d. 19 val.  Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų bažnyčiojeKoncerte skambės Giovani Gabrieli, Johann Sebastian Bach, Alessandro Scarlatti, Antonio Caldara ir kitų kompozitorių kūriniai.

„Zodiakas“

Įpusėjus „Vasaros koncertų ciklui“ Klaipėdos koncertų salė pristato multiinstrumentalistų brolių Bazarų muzikos programą „Zodiakas“, kuri skambės rugpjūčio 5 d. 19.30 val. parko estradoje prie Klaipėdos koncertų salės.

Broliai Motiejus, Mykolas ir Benediktas Bazarai nuo ankstyvos vaikystės domisi tradicinėmis ir moderniomis muzikavimo galimybėmis. Gausi namų fonoteka ir tėvų sudarytos sąlygos leido pažinti įvairiausius muzikinius amplua – nuo klasikinio fortepijono studijų iki pasirodymų džiazo, fanko, roko, elektroninės, populiariosios muzikos scenose. Natūraliai kaupdami įvairiausias muzikines patirtis, broliai nutarė kūrybiškai pažvelgti į vieno reprezentatyviausių lietuvių menininkų –  Mikalojaus Konstantino Čiurlionio – darbus.

M. K. Čiurlionis — laiką pralenkęs kompozitorius ir dailininkas. Meno tyrinėtojai jo tapybą dažnai sieja su jo muzikine kūryba.

Bazarai interpretuoja kompozitoriaus idėjas nūdienos muzikos kalbos priemonėmis. Naudodami džiazo, roko, elektroninės muzikos elementus jie perkomponuoja M. K. Čiurlionio fortepijoninius kūrinius unikaliu būdu. Siekdami susieti muziką su tapyba kiekvienai savo kompozicijai Bazarai suteikia pavadinimą pagal žymiojo menininko paveikslų ciklą „Zodiakas“.

„Vakaro muzika III“

Rugpjūčio 6 d. 21 val. Rietavo kultūros centre klausytojai kviečiami vakarą praleisti profesionalios muzikos apsuptyje. Koncertų ciklo „Vasaros muzika“ programoje „Vakaro muzika III“ muzikuos Klaipėdos brass kvintetas ir solistė Beata Ignatavičiūtė (sopranas). Koncerte skambės  Jan Magne Forde, Domenico Madugno, Frederick Loewe, Jaroslavas Cechanovičius, Tauro Adomavičiaus ir kitų gerai žinomų autorių kūriniai.

„Džiazo legenda“

Džiazo legenda – taip būtų galima apibūdinti Leonidą Šinkarenko. Pasak muzikologės Jūratės Kučinskaitės, tai yra „viena kertinių Lietuvos džiazo figūrų – bosistas, kompozitorius, grupių lyderis. Žinomas kaip akustinio ir elektrinio boso virtuozas, jis išsiskiria jausmingumu ir melodingumu; jo rankose bosas tampa ir jautriu ritminiu pagrindu, puikiu kitų grupės instrumentų pašnekovu, ir vedliu, pasakotoju bei lyriniu herojumi. Kaip kompozitorius, jis išsiskiria iliustratyvumu ir romantiškumu, yra ypač pagarsėjęs savo įsimintinomis baladėmis.

Džiazo scenoje debiutavęs 1981 metais su savo mokytojo Vladimiro Čekasino kvartetu, nuo to laiko Šinkarenko grojo su daugybe įvairios krypties muzikantų“. Šiame koncerte jo scenos partneriais taps ne tik džiazo atlikėjai Linas Būda (perkusija), Jan Maksimovič (sopraninis ir tenorinis saksofonai), Vytautas Labutis (saksofonas, klavišiniai), bet ir Klaipėdos kamerinis orkestras, vadovaujamas Mindaugo Bačkaus. Skambės L. Šinkarenkos autorinės kompozicijos, kurių aranžuotes styginių orkestrui specialiai šiam projektui kurs Rimantas Giedraitis. Programa „Džiazo legenda“ skambės rugpjūčio 7 d. 19.30 val. parko estradoje prie Klaipėdos koncertų salės.

Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“

Unikaliame Šiaulių rajone ir visoje Lietuvoje klasikinės ir sakralinės muzikos koncertų cikle „Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“ skambės varinių pučiamųjų muzika, atliekama Klaipėdos brass kvinteto. Kolektyvui pritars solistė Beata Ignatavičiūtė (sopranas).  Programoje skambės Giovani Gabrieli, Johann Sebastian Bach, Alessandro Scarlatti, Antonio Caldara ir kitų kompozitorių kūriniai. Koncertas „Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“ vyks rugpjūčio 7 d. 20 val. Bazilionų Šv. Bazilijaus Didžiojo bažnyčioje, Šiaulių rajone.

 

Daugiau informacijos: https://www.koncertusale.lt/Renginiai/repertuaras/repertuaras-1

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder