Klaipėdos koncertų salės renginių gidas: liepos 13-18 d.

Klaipėdos koncertų salės renginių gidas: liepos 13-18 d.

Gaivūs kaip pajūrio vėjo gūsis ir lengvi kaip smilgos prisilietimas Vasaros koncertų ciklo renginiai užkariauja klausytojų širdis. Ateinančią savaitę parko estradą prie Koncertų salės užlies neaprėpiama perkusijos spalvų paletė. Šiuolaikinę mušamųjų muziką keis ir šiemet vasarą sveikinsis festivalis „Klaipėdos muzikos pavasaris“. Gyvo klasikos skambesio išsiilgusius klausytojus jis vilios pasinerti į galingą garsų jūrą, joje atsigaivinti ir pasisemti įkvėpimo.

„Perkusija ir choras“

Liepos 15 d. 19.30 val. šiame koncerte susitiksime su Pavelo Giunterio vadovaujamu ansambliu „Giunter Percussion“ ir Alfonso Vildžiūno diriguojamu Klaipėdos choru „Aukuras“. Vakaro programoje bus atliekami kūriniai, intriguojantys netikėtomis choro balsų ir mušamųjų instrumentų tembrinėmis spalvomis.  

Kartais šiuolaikiniai kompozitoriai pasirenka kurti perkusijai ir chorui. Tarp tokių autorių yra lietuvis Jonas Tamulionis ir amerikietis Gene Koshinski. Pastarojo Koncertas marimbai, perkusijai ir  chorui pelnė Amerikos kompozitorių, autorių ir leidėjų asociacijos R. Nissimo vardo premiją. Kūrinio solo partiją atliks iš Klaipėdos krašto kilęs marimbos talentas Andrius Rekašius. 

Grojimas mušamaisiais ir dainavimas yra vienos seniausių muzikavimo tradicijų pasaulyje. Kviečiame su jomis susipažinti!

„Esamasis laikas“


Festivalis „Klaipėdos muzikos pavasaris“ atsivers liepos 18 d., 18.00 val. šiuolaikinės muzikos ir šokio koliažu „Esamasis laikas“. Išgirsime ir išvysime aktualiausių šiuolaikinės muzikos ir šokio kūrėjų darbus, kurie atskleis kompozitorių ir choreografų laiko patirtis dabarties kontekste. „Esamasis laikas“ sujungs skirtinga kūrybos stilistika pasižyminčių kompozitorių Ramintos Šerkšnytės, Žibuoklės Martinaitytės, Justinos Repečkaitės, Loretos Narvilaitės ir ką tik amžinybėn iškeliavusio Vidmanto Bartulio muzikos kūrinius. Šiuolaikinio šokio miniatiūras pagal šią muziką sukūrė įvairių kartų ir mokyklų choreografai Lora Juodkaitė, Oksana Griaznova, Aira Naginevičiūtė, Aušra Krasauskaitė, Agnija Šeiko ir Lukas Karvelis.

Minėtų kompozitorių kūrinius atliks Klaipėdos kamerinis orkestras, solo violončele Ž. Martinaitytės opuse grieš Mindaugas Bačkus. Choreografų menines vizijas įgyvendins Šeiko šokio teatro šokėjai: Agnija Šeiko (meno vadovė), Oksana Griaznova, Mantas Černeckas, Gintarė Ščavinskaitė, Marija Ivaškevičiūtė, Inga Kuznecova, Dovilė Binkauskaitė, Niels Claes ir Evgenij Kalachov.

Šis projektas yra Klaipėdos koncertų salės ir Šeiko šokio teatro koprodukcija. Maloniai kviečiame apsilankyti!

„Interaktyvi vasaros skaitykla“

Antrus metus iš eilės Klaipėdos brass kvintetas dalyvaus Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos rengiama projekte „Interaktyvi vasaros skaitykla“. Užsukusius į Karlskronos aikštę, šalia Danės, kur yra įsikūrusi skaitykla, liepos 18 d. 15 val. ir vėl savo atliekama programa džiugins Klaipėdos brass kvintetas. Kolektyvas atliks Rimanto Giedraičio, Franz Lehar, Henry Mancini, Guy Rodenhof, Tauro Adomavičiaus ir kitų žymių kompozitorių kūrinius.

„XIV Medvėgalio menų festivalis“

Liepos 18 d. 20 val. kūrybingumu ir kerinčių balsų skambesiu pasižymintis Klaipėdos choras „Aukuras“ pasirodys 14–ame „Medvėgalio menų festivalyje“. Chorui talkins vienas ryškiausių tradicinio džiazo pianistų Lietuvoje Saulius Šiaučiulis. Atlikėjų programoje skambės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Vytauto Klovos, Konstancijos Brundzaitės, Algirdo Martinaičio, Nijolės Sinkevičiūtės, Vaclovo Augustino, Jono Tamulionio ir kitų kompozitorių kūriniai.

Maloniai kviečiame apsilankyti!

Daugiau informacijos čia https://www.koncertusale.lt/Renginiai/repertuaras/repertuaras-1

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder