Klaipėdos kamerinis orkestras ir grupė "Cappella'A" dovanoja šventinę programą

Klaipėdos kamerinis orkestras ir grupė "Cappella'A" dovanoja šventinę programą

Šventinė Klaipėdos kamerinio orkestro ir vokalinės grupės "Cappella’A" programa "Te žėrintys garsai taures pripildo!" svaigiu džiazo ritmu netrukus palydės į naujuosius metus. Klaipėdos koncertų salėje gruodžio 31 dieną, šeštadienį, 18 valandą prasidės įkvepiantis dviejų idėjų ir entuziazmo nestokojančių klaipėdiečių kolektyvų pasirodymas. Mindaugo Bačkaus vadovaujamas Klaipėdos kamerinis orkestras publiką pamalonins aktyviomis, džiazo ritmika ir melika prisodrintomis kompozicijomis. "Cappella’A" – Aušra Smičiūtė, Rasa Serra, Kristina Jatautaitė, Mindaugas Putna – atliks kūrinius, atnešusius sėkmę tarptautiniuose konkursuose, bei savo gražiausias dainas.

Mindaugo Bačkaus nuomone, "šie metai orkestrui buvo kūrybingi, kupini naujų pažinčių ir vis dar neblėstančio entuziazmo. Norėtųsi, jog tai išliktų ir kitąmet."

2011 metais Klaipėdos kamerinis orkestras surengė apie 50 koncertų, iš jų vien tik Klaipėdos koncertų salėje atliko 20 naujų programų. Buvo tęsiami klausytojų jau pamėgti ciklai "Mozartas: visi koncertai fortepijonui ir orkestrui" su pianistu Alexanderiu Paley ir "Žaismingos muzikos orkestras", kurio programas rengia dirigentas Mindaugas Piečaitis. Paruošta išskirtinė senosios muzikos programa su Dariumi Stabinsku, barokinės ir XX a. muzikos perlų programa su Andresu Mustonenu, multikultūrinė programa su Marija Krupoves ir Gerardu Edery. Kartu su kolektyvu griežė David Geringas, Martynas Švėgžda von Bekeris, dainavo Sigutė Stonytė, kiti žymūs Lietuvos bei užsienio solistai. Džiugiai nustebino koncertas "Solistai ir artistai. Netikėtas amplua", kuriame kolektyvo narai ne tik atliko solo partijas, bet ir vaidino.

"Naujametiniame koncerte mes kvėpuosime džiazo ritmu. Tikimės, jog tas kvėpavimas lydės mus visus ateinančius metus, – sako orkestro meno vadovas. Muzikuosime su "Cappella’A" – aukščiausio lygio profesionalais, tarptautinio lygio ansambliu. Esame laimingi, kad vieni kitiems galėsime perduoti skirtingas muzikines patirtis."

"Cappella'A" vokalistų meistriškumas šiemet buvo įvertintas net trijuose prestižiniuose konkursuose, jie pelnė ir "Metų klaipėdiečio" vardą "Meniškos sielos" kategorijoje. Birželį tarptautiniame vokalinės muzikos konkurse Suomijoje klaipėdiečiai iškovojo trečiąją vietą, vėliau Italijoje vykusiame a cappella ansamblių ir chorų konkurse "Solevoci" pelnė du – geriausios grupės bei geriausiai atliktos dainos – apdovanojimus, o rugsėjį Kroatijoje vykusiame tarptautiniame vokalinių ansamblių konkurse "Vocal Marathon" pelnė aukščiausią apovanojimą – "Golden Marathon".

Vokalistė Aušra Smičiūtė pasidžiaugė, "jog grupės 8 metų darbas šiemet pagaliau buvo įvertintas. Žmonių palaikymo dėka galėjome dalyvauti konkursuose. Didžiuojamės "Metų klaipėdiečio" titulu, nors vis dar geriau esame žinomi Vakaruose, nei namuose. Mes esame vokalinio džiazo, atliekamo be pritarimo, pradininkai Lietuvoje. Koncertuose propaguojame šį kamerinės džiazo muzikos žanrą ir tikimės, kad jis pasklis po visą šalį.

Naujametiniame koncerte atliksime net du visiškai naujus kūrinius, visi mūsų ketvertuko nariai pasirodys kaip solistai. Džiaugiamės proga bendradarbiauti su Klaipėdos kameriniu orkestru. Viliamės, kad muzikiniuose taškuose rasime bendrų sąskambių. Mes iš dalies esame styginiai instrumentai, tik turime 2 stygas, todėl mūsų galimybės yra kitokios. Tačiau tikimės, jog bendru rezultatu bus patenkinti tiek atlikėjai, tiek ir publika."

Šventinei programai yra daromos specialios Rimanto Giedraičio aranžuotės. Jos subtiliai atskleis ansamblio narių vokalų dermę ir orkestro styginių spalvą. Visa tai praturtins meistriški Sauliaus Šiaučiulio ir Eugenijaus Jonavičiaus pasažai bei svinguojantys Dainiaus Kažukausko ritmai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder