Klaipėdoje prasideda Mados savaitė

Klaipėdoje prasideda Mados savaitė

Visą savaitę, iki pat spalio 14 dienos, uostamiestis alsuos mada. Įvairiose miesto erdvėse vyks paskaitos, seminarai, mados tendencijų, kolekcijų pristatymai, vakarėliai ir kiti renginiai. Antrą kartą vykstančią mados savaitę "Fashion Week Klaipėda" uždarys didysis madų šou, kuriame savo naujausius darbus pristatys įdomiausi dizaineriai iš Lietuvos ir užsienio.
Anksčiau renginys buvo žinomas kaip "Ikra Mada", tačiau Klaipėdai minint Lietuvos kultūros sostinės metus, nuspręsta renginį dar labiau išplėsti.
Viena iš renginio organizatorių Jurga Sutkutė teigė, kad pagrindinis renginio tikslas yra sukurti gražią emociją ir suburti mados mėgėjų bendruomenę. "Atsisakome mąstymo, kad Klaipėda yra provincija, o viskas vyksta Vilniuje, Berlyne ar Londone. Džiaugiamės, kad kasmet vis daugiau mados industrijos atstovų įsitraukia į šį renginį, o tai rodo, kad Klaipėdos mados savaitė yra reikalinga", - pastebėjo J. Sutkutė.
Nors jau praėjusiais metais Mados savaitės metu buvo gausu renginių, tačiau šiemet jų - dar daugiau. Šį savaitgalį vyks mados verslo dirbtuvės, į kurias jau užsiregistravo per keturiasdešimt dalyvių. Kitą savaitę vyks mados tendencijų pristatymas, taip pat paskaita apie madingus interjero akcentus. Maisto degustacijos metu vyks pokalbis apie sąmoningą vartojimą bei restoranų tendencijas, kavinukėse vyks filmų apie madą vakarai.
Trečiadienį, spalio 10 dieną, klaipėdiečiai kviečiami į naujo butiko "Hop&Shop" atidarymą, kuriame dalyvaus ir visiems puikiai pažįstama drabužių kūrėja Julia Janus. Klaipėdoje ji pristatys savo naujausią ir paskutinę kolekciją "Intravertas".
"Fashion Week Klaipėda" taip pat kviečia į spalio 12 dieną "Švyturio" arenoje vyksiantį Mados forumą, kuriame bus pasakojama apie mados praeitį ir ateitį. Ten taip pat vyks dizainerių "showroom'as", kuriame savo darbus pristatys ir mėgins užmegzti naudingas pažintis drabužių kūrėjai.
Festivalį vainikuos spalio 13 dieną KKKC Parodų rūmuose vyksiantis didysis madų šou - "grand show". Ant podiumo savo kolekcijas pristatys vienuolika įdomiausių ir šiuolaikiškiausių dizainerių iš Lietuvos ir užsienio.
"Praėjusiais metais madų šou rengėme gana industrinėje erdvėje - sandėlyje "No. 74", tačiau šiemet nusprendėme perkelti į Parodų rūmus. Kolekcijų pristatymams reikia švarios, erdvios, estetiškos ir meninės aplinkos", - pastebėjo Mados savaitės organizatorė J. Sutkutė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder