Klaipėdoje koncertuos Ukrainos liaudies dainų ir šokių kolektyvas

Klaipėdoje koncertuos Ukrainos liaudies dainų ir šokių kolektyvas

Visai neseniai nuvilnijo XVII Tarptautinio gatvės teatrų festivalio atgarsiai, į kuriuos skambiai įsiliejo Ukrainos sostinės Kijevo Akademinis teatras "Koleso", o Klaipėdos miesto ukrainiečių tradicinės kultūros ir folkloro klubas "Prosvit" maloniai kviečia klaipėdiečius į Ukrainos nusipelniusio liaudies dainų ir šokių kolektyvo "Darnyčanka" koncertą, kuris įvyks šių metų liepos 17 d. 17 val. Klaipėdos laikrodžių muziejaus kiemelyje. Renginys nemokamas.

Tai jau antra šio mėgėjų meno kolektyvo viešnagė mūsų mieste. Pirmą kartą kolektyvas koncertavo Klaipėdoje prieš penketą metų. Tamprus abiejų kolektyvų ir jų vadovų bendradarbiavimas paskatino įgyvendinti naują projektą. Šį kartą šeimininkai plačiau supažindins svečius su Mažosios Lietuvos kultūra, istorija, architektūra.

Koncertinės kelionės metu "Darnyčanka" ne tik koncertuos Vilniaus Šv Trejybės bažnyčioje, Klaipėdos stačiatikių Dievo motinos Globėjos ir Šv. Mykalojaus bažnyčioje. Kijeviečiai yra nekantriai laukiami festivalyje, kurį jiems surengė Bikavėnų Senųjų tradicijų centro direktorė Eugenija Matevičienė drauge su Šilutės rajono saviveiklininkais. Gyventojai turės galimybę artimiau susipažinti su ukrainisčių liaudies menu, o taip pat pristatyti savo krašto savitą kultūrą - dainą, šokį. Pamokys laudies žaidimų, o gal ir atskleis keletą lietuviškos virtuvės paslapčių...

Koncerto laikrodžių muziejuje metu "Darnyčanka" atliks ukrainiečių liaudies dainų išdailas bei originalias chorines dainas.

Ansamblio meno vadovas ir dirigentas Ukrainos Nusipelnęs kultūros veikėjas, Kijevo Nacionalinio kultūros ir menų universiteto profesorius kompozitorius ir dirigentas Nacionalinės žurnalistų sąjungos narys Petro Andrijčuk.

Koncerto pradžioje, pagerbiant svečius ir pristatant mūsų miestą, karilionininkai atliks keletą ukrainiečių autorių kūrinių.

"Prosvit" klubo nariai džiaugiasi, jog Ukrainos ambasados bei Ukrainos garbės konsulo Lietuvoje pono Geniaus Vyganto parama suteikė Lietuvos gyventojams galimybę giliau pažinti spalvingą jų etninės tėvynės kultūra.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder