Klaipėdoje - Ona Kolobovaitė ir Aurelijus Globys

Klaipėdoje - Ona Kolobovaitė ir Aurelijus Globys

Lapkričio 8 d. 18 val. Klaipėdos koncertų salėje skambės portugališki ir ispaniški ritmai, kuriuos atliks 5 kartus „Dainų dainelės“ laureatė, 2009 m. „Triumfo arkos“ nugalėtoja Ona Kolobovaitė ir žavusis gitaros virtuozas Aurelijus Globys. Programoje išgirsite flamenko, latino, fado, džiazo ir populiariosios estrados kūrinius.

Tai „muzika, kurios klausantis ne vienas išspaudžia ašarą. Tai – fado portugališkasis skausmas ir ilgesys, kurio apibūdinti žodžiais neįmanoma, privalu išgirsti. Vienas seniausių miestietiškojo folkloro žanrų pasaulyje, kuris atsispindi net ir pasaulinės žvaigždės Nelly Furtado kūryboje. Ši muzika labai susijusi su Flamenco, o Ispanija ir Portugalija A.Globį traukė nuo mažumės, vos išgirdus pirmąją melodiją, ji įstringo visam likusiam gyvenimui.

„Dainos turi savitą temparamentą ir išgyvenimus, jas galima atlikti romantiškai, ilgesingai arba labai agresyviai ir aistringai. Tai matyt sutampa su muzikuojančio žmogaus vidumi ir charakteriu. Tai ramus, tai veržlus - toks ir turi būti kūrėjas“ – teigia Aurelijus Globys, kuris ir sugalvojo Klaipėdos publikai pirmą kart pristatyti šią be galo jautrią širdies muziką“.

Romantiškas tyrumas persipins su gyvybingumu. Atlikėjai kūrinių atskleisti nenori – kaip jie teigia: „...tegul tai lieka intriga“. Tik tyliai prasitaria, kad skambės aranžuotos, autorinės dainos ir visiems gerai žinomi kūriniai, bet patekę į Onutės ir Aurelijaus rankas skambantys kitaip.

Paklausti, kaip atsirinko kūrinius šiam koncertui, atlikėjai teigia, kad „Tiesiog įsiklausai į tekstą ir stengiesi išgyventi visą dainą - kaip mažą spektaklį. Jei daina „neužveda“ ar jauti, jog tos emocijos tau nėra artimos – jos neatlieki.“ Atlikėjai supranta, kad žiūrovo neapgausi, tad atrinko tik tuos kūrinius, kuriuos jaučia ir išgyvena kiekviena mažiausia savo kūno ląstele.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder