Klaipėdoje – nesutramdomoji žvaigždė iš JAV Nik West

Klaipėdoje – nesutramdomoji žvaigždė iš JAV Nik West

Pirmąjį birželio savaitgalį Lietuvos uostamiestį sudrebinsiantis 24-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis didžiuodamasi pristato vieną ryškiausių šių metų programos karūnos brangakmenių – bosinės gitaros deivę ir „funk groove“ muzikos žvaigždę iš JAV Nik West.

„Žodžių „sprogstamasis muzikinis užtaisas“ šįkart jau ne pakaks, norit apibūdinti šią išskirtinės energijos, charizmos, stiliaus ir talento dainininkę bei muzikantę. Pastaraisiais metais itin sparčiai gerbėjų širdis už Atlanto ir visame pasaulyje užkariaujanti 29-erių Nik West jau gali pasigirti koncertais kartu su Lenny Kravitz, John Mayer ar Prince, kviestiniu pasirodymu TV projekte „Amerikos dievaitis“, nuotraukomis ant žurnalų viršelių bei pelnytais prestižiniais apdovanojimais. 2018-aisiais jos hitas „Purple Unicorm“ pelnė laurus JAV Nepriklausomuose muzikos apdovanojimuose“, - sako Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Nik West gimė JAV pietvakariuose esančios Arizonos valstijos sostinėje Finikse, muzikantų šeimoje. Pirmuoju jos muzikos mokytoju tapo tėtis, o pirmąją muzikantų grupę sudarė brolis ir seserys. Nuo pat mažų dienų tėtis lavino tiek grojimo gitara, tiek ir vokalinius savo dukters įgūdžius. Tačiau Nik West save labiau laikė bosiste nei vokaliste. Daugiau dainuoti ją paskatino tik pirmasis prodiuseris, įtikinęs atlikėją, kad jos balsas tiesiog pribloškiantis. Tad debiutinis Nik West albumas, pradžioje turėjęs tapti instrumentiniu projektu, pabrėžė ne tik išskirtinius jos bosinės gitaros įgūdžius, tačiau ir stiprų vokalą.

Po pirmojo Nik West albumo premjeros, ją pastebėjo „Eurythmics“ muzikantas Dave Stewart ir pakvietė kartu su juo dirbti keliuose muzikiniuose projektuose. Netrukus jau ne tik vienas po kito sekė bendri pasirodymai su garsiausiomis pasaulio žvaigždėmis, bet ir prasidėjo šlovingas jos solinis kelias į muzikos Olimpo viršūnę.

„Nik West yra neišsenkančio talento 21-ojo amžiaus menininkė“, - taip apie šią spalvingąją atlikėją atsiliepė vienas garsiausių pasaulio muzikos leidinių „Billboard“, o D. Stewart ją viešai ne kartą pavadino „moteriškąją Lenny Kravitz“.

Išties, Nik West visus žavi ne tik savo pritrenkiančiu sceniniu įvaizdžiu bei profesionalumu muzikoje, bet ir spinduliuojančia charizma bei nepaliaujama energija, uždegančia visus be išimties žiūrovus. Tad neabejojame, kad nesutramdomoji Nik West ir publiką Klaipėdoje akimirksniu užkrės linksmos beprotybės nuotaika, juolab kad ji tapo pagrindiniu, menininko Algio Kriščiūno nutapytu 24-ojo festivalio simboliu. 

Nik West:

 

Klaipėdos džiazo fiesta:

Daugiau nei dviejų dešimtmečių istoriją skaičiuojantis tarptautinis Klaipėdos pilies džiazo festivalis – tai išskirtinis, NEMOKAMAS, tūkstančius žiūrovų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio pritraukiantis uostamiesčio renginys, kasmet paskandinantis miestą nenuilstamame džiazo ritme. 24-asis festivalis jau tradiciškai pakvies ne tik į garsiausių pasaulio ir Lietuvos džiazo muzikos žvaigždžių koncertus uostamiesčio širdyje, bet ir į nemokamas meistriškumo pamokas, seminarus ar įvarius kitus renginius.

Klaipėdos pilies džiazo festivalis – gera muzika geriems žmonėms – birželio 7-9 dienomis Klaipėdos Kruizinių laivų terminale. Daugiau: www.jazz.lt.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder