Klaipėdietiškas spektaklis kūdikiams panardins į vandenyną

Klaipėdietiškas spektaklis kūdikiams panardins į vandenyną

Balandžio 22 d., penktadienį, 11 ir 12 val. Vilniaus menų spaustuvėje Klaipėdos lėlių teatras rodys spektaklį kūdikiams „Sapnų pasakėlė – vandenynas“.

Klaipėdos lėlininkai - vieninteliai Lietuvoje kryptingai kuria spektaklius skirtingo amžiaus vaikams, tarp jų ir kūdikiams. Vienas originaliausių teatro projektų – spektaklių kūdikiams trilogija „Miego pagalvėlės - sapnų pasakėlės“, kūrybiškai supažindinanti mažylius su juos supančiu pasauliu.

Šio projekto idėja jo autoriui ir režisieriui Donatui Savickiui bei dailininkei, Donato žmonai Angelinai Furmaniuk – Savickienei spektaklio gimė susilaukus savo vaikelio. Trys spektakliai-instaliacijos skirti skirtingoms pasaulio sferoms, tad jiems būdingi skirtingi vizualiniai sprendimai, siužetai, atmosfera.

„Sapnų pasakėlė – diena/naktis“ pasakoja apie dangaus gyventojus: saulę, debesis, lietų, paukščius, vaivorykštę... „Sapnų pasakėlė – Žemė“ - istorija, kaip iš sėklytės išauga medelis, atverianti paslaptį apie gyvybės užsimezgimą.

„Sapnų pasakėlė – vandenynas“ kviečia pasinerti į vandenyno gelmes ir sutikti paslaptingus vandenyno gyventojus. Spektaklio aktoriai Monika Mikalauskaitė, Aušra Bakanaitė, Vytautas Kairys kūdikėlių dėmesį patraukia ryškiomis tūrinėmis spalvotomis figūromis, šviesomis bei garsais. Spektaklio metu su įvairiais instrumentais ir objektais kuriamas gyvas garsas. Todėl spektaklis panašus į ritualą. Įdomu tai, kad spektaklis vyks ne įprastoje sceninėje erdvėje, o prieš žiūrovus, šalia žiūrovų, virš žiūrovų. Mažyliai gali iš labai arti apžiūrėti ir paliesti spektaklio dekoracijas.

Kūdikiams nuo 2 mėn. skirto spektaklio trukmė 20 min. (Po spektaklio žiūrovai turi galimybę paliesti lėles, pabendrauti su aktoriais).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder