Karklės festivalis stiprina pajėgas

Karklės festivalis stiprina pajėgas

Nors dar pats viduržiemis, tačiau vasarą vyksiančio festivalio „Karklė Live Music Beach-2018“ organizaciniai darbai „medžiojant“ publikos dėmesio vertus atlikėjus bei sudarant muzikinę programą – pačiame įkarštyje.

Organizatoriai skelbia jau antrą renginyje pasirodysiančių atlikėjų sąrašą, kurio pagrindiniai vardai – garsusis australas „Dub FX“, savo įspūdingais pasirodymais užsienio žvaigždėms nenusileidžiantis ir vasarą retai koncertuojantis Marijonas Mikutavičius, spalvingasis Saulius Prūsaitis, Lietuvos muzikos sensacija GJan bei kiti.

Laukiant rugpjūčio 17-19 dienomis vyksiančio Karklės festivalio, tradiciškai dar bus skelbiamas ir trečiasis, pasak organizatorių, pats galingiausias atlikėjų sąrašas, nes kaip tik šiuo metu vyksta derybos su tarptautinėmis muzikos agentūromis.

Bilietais į jau aštuntąjį festivalį „Karklė Live Music Beach“ Tiketa.lt portale prekiaujama kiek daugiau nei mėnesį ir, pasak organizatorių, susidomėjimas renginiu nuteikia labai pozityviai. 

Vienintelis ir nepakartojamas

Anksčiau jau buvo skelbta, kad šiemet Karklėje pasirodys puiki šveicarų grupė „Kadebostany“, britas „Beardyman“, turkų didžėjus Mahmut Orhan, viena geriausių Lietuvos roko grupių „Colours of Bubbles“, Beissoul & Einius, „Radistai“  kartu su kviestiniais svečiais – roko grupės „Freaks On Floor" lyderiu Justinu Jaručiu, atlikėja Beatrich, specialiai iš Didižiosios Britanijos atvykstančiu dainininku Matthew bei Donatu Montvydu (Donny Montell) ir kt.

Šį daug žadantį sąrašą tęsia australas „Dub FX“, puikiai žinomas pasaulyje, o taip pat pažįstamas ir Lietuvos publikai.

Nors Benjamin Stanford, toks muzikanto tikrasis vardas, yra vadinamas gatvės atlikėju, tačiau jis sėkmingai leidžia studijinius įrašus ir yra laukiamas didžiausiuose pasaulio festivaliuose. 

Skiriamasis „Dub FX“ bruožas – jis ne tik kuria bei atlieka puikią šiuolaikišką muziką, bet tai daro labai netradiciniu būdu, daugiausiai naudodamas tik savo balsą ir realiuoju laiku garsus įrašančią bei atkuriančią įrangą, o taip pat kitus efektus. Tai jo pasirodymus paverčia dvigubu malonumu publikai, kuri vienu metu gali klausytis puikios muzikos ir kartu tarsi dalyvauti labai  įtraukiančiose jos kūrybos „dirbtuvėse“.

Klausant „Dub FX“ kartais sunku net patikėti, kad toks skambesys yra sukuriamas naudojant labai mažai ar net visai be muzikos instrumentų. Kita vertus, instrumentais ne visada ir būtų įmanoma atkartoti tai, ką padaro „Dub FX“, todėl jo koncertai yra tikrai išskirtiniai ir nepakartojami.

Ir dar - toli gražu ne paviršutiniški, nes „Dub FX“ savo dainose kalba apie bendrus pasaulio įvykius ir šiuolaikinius nerimą keliančius dalykus, netgi siūlo revoliuciją, kurią kiekvienas turėtų pradėti nuo savęs.

M. Mikutavičius pasirinko Karklę

Šių metų Karklės festivalio lietuvių atlikėjų sąrašo viršuje – pats Marijonas Mikutavičius. Vasarą išvysti gyvai koncertuojantį Marijoną – ne toks jau ir dažnas reiškinys, nes šis atlikėjas šiltuoju metų laiku paprastai pasirenka vos vieną kitą festivalį ar renginį.

Festivalio „Karklė Live Music Beach-2018“ organizatoriai džiaugiasi ir didžiuojasi, kad šiemet M. Mikutavičius pasirinko būtent šią fiestą ant jūros kranto. Juolab kad tai vienas iš tų Lietuvos atlikėjų, galinčių ne tik konkuruoti, bet ir savo charizma, nuoširdumu, atvirumu bei visiems puikiai žinomais superhitais nustelbti net ir pačių didžiausių užsienio žvaigždžių pasirodymus.   

Festivalinei nuotaikai užtikrinti organizatoriai į atlikėjų sąrašą įtraukė ir Saulių Prūsaitį, kurio repertuaras bene labiausiai atitinka vasaros fiestos atmosferą:  “Vasara”, “Norim šokti”, “Būkim draugais” ir t.t.

Sugrįžimas į „Žilvitį“

Į ant jūros kranto esančią „Žilvičio“ stovyklą, kurioje kasmet ir vyksta Karklės festivalis, sugrįžta joje dar moksleivių vasaros atostogų laikais gitara prie laužo grojęs, dabar – pripažintas dainininkas, aktorius, miuziklų žvaigždė Mantas Jankavičius. Šios užburiančios pajūrio vietos atmosfera ir jaunų dienų prisiminimai Manto pasirodymui gali suteikti ypatingų ir visai netikėtų spalvų. 

Paminėjimo vertos ir dvi dailiosios lyties Lietuvos muzikos scenos atstovės. Viena jų – tikra muzikinė sensacija, pirmoji šalies dainininkė, išpopuliarėjusi labai šiuolaikišku būdu, tai yra internete, “Youtube” platformoje – GJan. Ir tai ji sugebėjo padaryti dar „gūdžiais“ 2012 metais, kai  pasirodė jos pirmasis singlas “Not Afraid”. Šios dainos klipas sulaukė viso pasaulio internautų staigaus ir milžiniško susidomėjimo  - iš viso 5 milijonų peržiūrų. Toliau panašiai internetą „sprogdino“ jos kiti singlai “Tattoo”,  “I Need Your Love”, ir tapo aišku, kad lietuvės muzikinė sėkmė – neatsitiktinė. Tą ji turės progos įrodyti gyvo garso pasirodyme Karklėje.

Na, ir Ieva Narkutė – pradėjusi nuo „Raudonų vakarų“, tačiau turinti daug daugiau ką pasakyti publikai tiek muzikine, tiek nuoširdžia, sklandžia žmogiška kalba, kuri liejasi jos pasirodymuose.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder