Kalviai sukurs dovaną jaunavedžiams

Kalviai sukurs dovaną jaunavedžiams

Rugpjūčio 9-11 dienomis visi, neabejingi kalvystei, kviečiami susitikti Klaipėdoje. Žadama, kad gražia tradicija tampančiame tarptautiniame kalvystės plenere "Keturi vėjai" priekalus kaitins kalviai iš Lietuvos ir iš užsienio (Latvijos, Ukrainos ir Čekijos).

Jau septintą kartą vyksiančio renginio organizatoriai - Lietuvos kalvių sąjunga - žada ir šiais metais demonstruoti autentišką kalvystę po atviru dangumi bei džiuginti miestelėnus ir svečius savo naujais darbais.

Renginio vieta - Kruizinių laivų terminalas - skambės nuo kalviškų kūjų ir kalvių šurmulio. Kalviai sugalvojo ne vieną staigmeną. Be pagrindinės plenero užduoties - nukaldinti kompoziciją "Meilės medis", vyks kalviškos žiūrovų varžytuvės.

Pirmoji plenero diena, rugpjūčio 9-oji (penktadienis), skirta kalviams. O šeštadienis prasidės nuo konferencijos "Ryžių malūno" restorane, kur svečiai iš užsienio pasakos apie savo šalių kalviškas tradicijas, nuveiktus darbus, aptars amato tradicijų išsaugojimą, kalvystės pritaikymą šiandien.

Nuo 13 val. Kruizinių laivų terminale (elinge) suliepsnos žaizdrai, skambės priekalai ir pasveikinę miestelėnus bei svečius kalviai paskelbs šventės atidarymą.

Jie plušės ties bendra idėja - kompozicija "Meilės medis". Kiekvienas iš jų kaldins atskirą segmentą. Sumontavus šią kompoziciją, jaunavedžių poros galės kabinti spynas.

Tokia idėja kilo išklausius Klaipėdos administracijos nusiskundimus dėl kasmetinio Biržos tilto restauruotų turėklų niokojimo. Pasitarę kalviai nusprendė padėti miestui, tad jie tikisi, kad pagalba bus įvertinta ir kompozicijai bus rasta tinkama vieta viešoje Klaipėdos erdvėje.

Tos pačios dienos vakare, nuo 20 val., kalviai varžysis ilgiausios vinies kalimo, metalo pratempimo, pasagų kalimo rungtyse, po to varžybų azartą perleis žiūrovams - kvies pasivaržyti ir juos, o rungtyse nugalėjusiųjų lauks prizai.

Sekmadienis kalvius suburs nuo 12 val.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder