"Kalėdose visi kartu" - projektas, puoselėjantis bendruomeniškumą!

"Kalėdose visi kartu" - projektas, puoselėjantis bendruomeniškumą!

Klaipėdos valstybinės kolegijos bendruomenės nariai aktyviai įsitraukę į visuomenines švietėjiškas veiklas, kuriomis skatina bendruomenių sutelktumą, Klaipėdos miesto gyventojų kūrybiškumą ir įvairių visuomenės grupių socialinę integraciją.

Projektas "Kalėdose visi kartu", orientuotas į Klaipėdos miestą, organizuojamas jau antrą kartą, o Klaipėdos valstybinėje kolegijoje net aštuntą kartą. Jo metu vyksta šventinė mugė ir koncertas. Projekto metu stengiamasi suburti Klaipėdos miesto bendruomenes per kultūrinius, kūrybinius procesus.

Lapkričio 6 dieną visuose Klaipėdos valstybinės kolegijos fakultetuose akciją pradėjo Pyragų dienos renginys, kurio metu Klaipėdos miesto bendruomenė galėjo ragauti gardžiausius dėstytojų, studentų ir kitų šventės dalyvių keptus pyragus bei prisidėti prie renkamų paramos lėšų. Renginio metu pavyko surinkti net 300 eurų, kurie padovanoti labdaros organizacijoms.

Projekto metu taip pat vyko Kalėdinių dirbtuvėlių savaitė Verslo, Technologijų ir Sveikatos fakultetuose, kurios metu buvo galima sužinoti šventinio dekoravimo paslapčių. Šios kūrybinės dirbtuvės sukvietė net penkiasdešimt dalyvių iš Klaipėdos valstybinės kolegijos, Paupių bendruomenės bei Klaipėdos miesto, kurie buvo mokomi pinti šventinį kalėdinį vainiką ir sukti vaško žvakes.

Gruodžio 6 dieną Klaipėdos valstybinės kolegijos Verslo fakultete įvyko baigiamasis projekto "Kalėdose visi kartu" renginys, kurio tikslas - pasidžiaugti įvykusiais šventiniais renginiais ir surinktomis lėšomis labdarai. Šio renginio metu vyko šventinė mugė, kurioje buvo galima įsigyti autentiškų rankų darbo dirbinių.

Po mugės susirinkusiųjų laukė koncertas. Šventinius pasirodymus atliko akustinės muzikos virtuozas Ignas Stonkus, holistiniu mokymo metodu paremtos šokio mokyklos "Way of move" kolektyvas, projektų "Lietuvos balsas" dalyvė ir "Du balsai - viena širdis" nugalėtoja Inga Jepšaitė ir Klaipėdos valstybinės kolegijos studentė Erika Straukaitė. Apie advento prasmę ir stebuklus kalbėjo Klaipėdos miesto šeimos centro direktorius, mokslų daktaras, kunigas Andrius Vaitkevičius.

Norime pasidžiaugti, kad šis, jau tradicija tapęs, renginys sulaukė tiek daug svečių tiek koncerte, tiek mugėje. Dėkojame visiems susirinkusiems ir prisidėjusiems prie gražios šventės bei pagrindiniam renginio rėmėjui - Klaipėdos miesto savivaldybei!

KVK informacija

Organizatorių nuotr.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder