Judėk pirmyn su viltimi! - 2015

Judėk pirmyn su viltimi! - 2015

Gegužės 23 dieną, šeštadienį Rudaičiuose (stovyklavietė „Minijos senvagė“, kelio Vėžaičiai – Lapiai 4 km.) jau penktą kartą startuos Baidarių ir dviračių varžybos „Judėk pirmyn su Viltimi!“, tapusios vienu iš pagrindinių „Vilties bėgimo“ solidarumo su onkologiniais ligoniais šaukliu.

Renginį organizuoja Klaipėdos Rotary klubas „Concordia 1826“ ir gausus būrys talkininkų. Pagrindinis šių varžybų tikslas ir uždavinys – aukų rinkimas Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologinio centro išlaikymui, kur visos paslaugos ligoniams ir jų artimiesiems yra teikiamos nemokamai. Greta šio kilnaus tikslo svarbus yra ir žmonių pilietiškumo ugdymas, gerumo skatinimas, turiningas ir prasmingas laisvalaikio praleidimas pavasarinėje gamtoje. Šios varžybos prieinamos ne vien profesionaliems sportininkams, bet ir paties įvairiausio fizinio pasirengimo eiliniams žmonėms – tiek susibūrusiems į komandas, tiek ir startuosiantiems pavieniui. Ralio devizas – olimpinis: svarbu dalyvauti. Klaipėdos rajono vandens sporto ir turizmo klubo „Prie Žvelsos“ vadovas Artūras Daniusevičius ir šių varžybų idėjos autorius, nenuilstantis vandens sporto organizatorius Gintautas Rusteika kartu su visais savo bendraminčiais tikisi, kad dalyviai ne tik prasmingai praleis laiką, bet ir savo aukomis nuoširdžiai prisidės prie minėto Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologinio centro išlaikymo.

Renginys prasidės šeštadienį, gegužės 23 d. 9.00 val. dalyvių bei žiūrovų registracija bei starto mokesčių rinkimu Senvagės aikštėje (Rudaičių kaimas prie Minijos upės, kelio Vėžaičiai – Lapiai 4 km. Ten pat vyks ir įsikūrimas stovyklavietėje. Jos atidarymas – 11.00 valandą. Programoje – penkių rūšių varžybos.

Pirmoji rungtis – vienviečių ir dviviečių baidarių maratonas Kartena – Senvagė (32 km). Antroji – dviviečių baidarių ralis (orientacinės varžybos bei slalomas) Pikteikiai – Senvagė (10 km). Abiejų rungčių startas – 13.00 val. Baidarių turėtų užtekti visiems varžybų dalyviams ir jų nuoma jau yra įskaičiuota į registracijos mokestį. Išsamūs šių varžybų nuostatai – http://priesaltinio.lt . Dėl informacijos apie abi baidarių rungtis galima kreiptis į Artūrą Daniusevičių (tel. 8 611 45669).

Trys rungtys laukia dviratininkų. Pirmoji – iki 10 m. amžiaus vaikų dviračių lenktynės (500 m). Startas stovyklavietėje 14.30 val. Registracija nereikalinga, dalyvavimas nemokamas. Visi šios rungties dalyviai bus apdovanoti prizais. Antroji – dviračių MTB XC krosas (25 km). Startas stovyklavietėje 15.00 val. Trasa sudėtinga, jos schema, aprašymas ir filmuota medžiaga pateikta internete adresu http://www.gerasdviratis.lt/forum skiltyje ,,Susitikimai, varžybos, renginiai“ temoje ,,MTB krosas Lapiuose“. Trečioji rungtis – dviračių varžybos mėgėjams (12 km). Startas – taip pat stovyklavietėje 15.30 val. Abiejų rungčių trasa vingiuos įvairaus pravažumo miško keliais, kalnais, pakalnėm, laukų takeliais ir žvyrkeliais. Atvykti su savo dviračiais. Startas ir finišas stovyklavietėje ,,Senvagė“, dalyvio numeris išduodamas starto vietoje. Detalesnę informaciją dviratininkams suteikia Ilja Petriuk (tel. 8 650 30722, el.p. [email protected]).

Startinis mokestis vienam dalyviui bet kurioje rungtyje (išskyrus dviračiais vaikams iki 10 metų) – 10 Eurų. Savanoriškų aukų suma neribojama. Visos mokesčių lėšos bus skiriamos Klaipėdos Šv. Pranciškaus Onkologijos centrui remti.

Toliau programoje – 16.00 val. karšta sriuba, laužas. Tuo pasirūpins Lapių bendruomenė, o nuo 17.00 val. – tinklinio, kvadrato, petankės, kitų laisvalaikio rungčių varžybos. 19.00 val. – apdovanojimai, brolių vienuolių padėka, aukų perdavimas. 20.00 val. – grupės „SING“ koncertas. 23.00 val. – naktis prie laužo, dienos įspūdžiai ekrane, dainos.

Praėjusiais, 2014 metais vykusio šio renginio metu jame dalyvavo pusketvirto šimto baidarininkų ir dviratininkų bei jų artimųjų, aukų „kasą“ papildę per 6.000 litų suma. Visos šios lėšos eilinį kartą buvo perduotos Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologinio centro išlaikymui.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder