Joninių savaitgalį Nidoje skambės vargonai

Joninių savaitgalį Nidoje skambės vargonai

Nidoje tęsiasi festivalis "Vargonų vasara". Jame skamba Volfgango Amadėjaus Mocarto (Wolfgang Amadeus Mozart) ir jo amžininkų, taip pat baroko ir romantizmo epochų autorių kūriniai, improvizacijos vargonams.

2016-aisiais sukanka 260 metų nuo žymiojo Vienos klasiko V. A. Mocarto (1756-1791) mirties. Jis grojo vargonais, kūrė vargonams, būtent jam priklauso frazė: "Vargonai mano akims ir ausims yra tikras muzikos instrumentų karalius!"

Joninių savaitgalį "Vargonų vasara" pakvies į du kamerinės muzikos koncertus, kurie vyks Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje.

Penktadienį originalias ir aranžuotas kompozicijas trimitui ir vargonams atliks svečiai iš Suomijos: Tomas Gricius - Londono "Guildhall" aukštosios muzikos mokyklos absolventas, tarptautinių konkursų laureatas, Suomijos radijo simfoninio orkestro trimitų grupės primarijus, ir vargonininkė, prestižinio tarptautinio A. Šnitgerio (A. Schnitger) vargonininkų konkurso Nyderlanduose laureatė Julija Taminen (Julia Tamminen).

Sekmadienį koncertui Austrijos kompozitorių kūrinių programą parengė Ūla Kinderytė ir Vilimas Norkūnas. Barokiniu smuiku griežianti Ū. Kinderytė studijas baigė Škotijos ir Londono Karališkosiose muzikos akademijose, o šiuo metu yra žymiosios Niujorko Džuliardo mokyklos (JAV) magistrantė.

Dvi savaites truksiančioje vargonų muzikos šventėje dalyvauja vargonininkai ir solistai iš Lietuvos, Latvijos, Graikijos, JAV, Suomijos ir Vokietijos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder