Jaunieji Klaipėdos dainininkai antrą kartą nugalėjo „Muzikos talentų lygoje“

Jaunieji Klaipėdos dainininkai antrą kartą nugalėjo „Muzikos talentų lygoje“

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro Vaikų operos studija (vadovas Vytautas Valys) pelnė pirmąją vietą tarptautiniame vokalistų konkurse „Muzikos talentų lyga 2019“. Jaunieji talentai privalėjo savo pasirodymą konkurse derinti su paskutiniuoju operos „Pajacai“ spektakliu – laimė, jiems pavyko visur suspėti.

Vaikų operos studijos vadovas pasakoja, kad sėkmė šiame konkurse jo auklėtinius lydi jau antrus metus iš eilės. „Praėjusių metų pergalę buvo galima vadinti netikėta sėkme, kai pasiseka tarsi netyčia. Šiemet sėkmė jau buvo kone užprogramuota: dalyvavome labai gerai pasiruošę ir nė trupučio neabejodami savo jėgomis“, – tvirtina reiklusis pedagogas, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro chormeisteris V. Valys.

Vaikų operos studija Vilniuje vykusiame konkurse „Muzikos talentų lyga 2019“ konkuravo su 1000 įvairaus amžiaus dainininkų iš 13 pasaulio šalių. Atlikėjus vertino gausi tarptautinė komisija, o filmavo LRT televizija.

Nugalėtojų laurus pelnė Vaikų operos studijos vyresniųjų auklėtinių grupė: Beatričė Astaškina, Gabrielė Stravinskaitė, Greta Rutkauskaitė, Jokūbas Kulevičius, Kasparas Kančauskas, Martynas Jackus, Martynas Matvejevas, Mykolas Navickas, Milana Mockutė, Milėja Bičkaitytė, Kristupas Kerulis, Ieva Šmaižytė, Radvilė Galminaitė, Saulė Mielkaitė. Choreografiją kūrė profesionalus šokėjas Taurūnas Baužas, vaikų įvaizdžiu rūpinosi Jūratė Čėsnaitė ir Kristina Sutnikienė.

Studijos auklėtinė Milėja Bičkaitytė varžėsi ir su konkurso „Muzikos talentų lyga“ solistais bei lietuviškų dainų kategorijoje pelnė antrą vietą. Kitas studijos narys Kristupas Kerulis šiemet dalyvavo TV projekte „Lietuvos balsas. Vaikai“. Beje, ir Vaikų operos studijos pasirodymas konkurse „Muzikos talentų lyga“ prasidėjo nuo K.Kerulio solo.

Besiruošiant konkursui jauniesiems dainininkams teko sukaupti jėgas ir išmonę, nes jo data sutapo su operos „Pajacai“ spektakliu Palangoje. Laimė, konkursas Vilniuje vyko keletą dienų, tad klaipėdiečiai pasiprašė savo pasirodymą perkelti diena anksčiau.

V. Valys pasakoja, kad Vaikų operos studijos tikslas ir misija – vaidinti Muzikinio teatro scenoje. „Stengiamės įrodyti esantys verti teatro scenos. Vaikų operos studijos auklėtinius žiūrovai mato operose „Pajacai“, „Bohema“, „Į švyturį“ bei miuzikluose „Smuikininkas ant stogo“, „Boni ir Klaidas“, o balandžio 18-ąją giedosime ir Alvido Remesos „Requiem““, – primena studijos vadovas.

Vaikų operos studija turi vyresniųjų (10-14 metų) ir jaunesniųjų (7-10 metų) amžiaus vaikų grupes. „Vyresniųjų grupės auklėtiniai – beveik profesionalai, užgrūdinti laiko ir konkursų. Jaunesniųjų grupės  vaikai praėję ne tokią griežtą, bet taipogi atranką. Ruošiame teatrui būsimuosius artistus“, – šypsosi V. Valys, paklaustas, ar sudėtinga tapti Vaikų operos studijos nariu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder