Ir sekmadienį renginių Vakarų Lietuvoje netrūks

Ir sekmadienį renginių Vakarų Lietuvoje netrūks

Vakarų Lietuva skambiai ir aktyviai palydi paskutinį pavasario savaitgalį. Pajūrio gyventojams ir miestų svečiams tenka pasukti galvą, kaip spėti aplankyti visus sudominusius renginius.

Ir sekmadienį laukia gausybė įdomių pramogų visai šeimai Klaipėdoje, Palangoje, Kretingoje, Klaipėdos rajone, Neringoje: nuo aitvarų festivalio, sakralinės muzikos koncertų, muziejų lankymo iki labdaros golfo turnyro, spalvoto bėgimo, gintarų šventės ir motobolo varžybų. Beveik visi šie renginiai - nemokami ir atviri visiems, tad galima susiplanuoti turiningą savaitgalį.

Pramogos - visai šeimai

Sekmadienį VšĮ "Veiklių mamų klubas" jau ketvirtus metus kviečia pramogauti visą šeimą, o vaikus - mokytis verslumo subtilybių. Nuo 11 val. Danės skvere mažieji ir jaunieji verslininkai parduos ir mainysis savo mylėtais žaislais, knygomis bei savo pačių rankomis kurtais rankdarbiais.

Taip vaikai nuo pat mažens skatinami suprasti pinigų ir turimo turto vertę. Šiais metais jau užsiregistravo daugiau nei 150 prekiausiančių vaikų. 12 val. laukia įvairių Klaipėdos vaikų ansamblių koncertas.

Kviečia švęsti kaimynų bendrystės šventę

Sekmadienį Klaipėdos senamiesčio barų asociacija kartu su Klaipėdos senamiesčio gyventojų bendruomene ir partneriais kviečia visus švęsti kaimynų bendrystės šventę. Nuo 12 val. visi senamiestyje ir 10 km spinduliu gyvenantys, kuriantys ir verslaujantys kaimynai kviečiami susikrauti į pintines savo pagamintus užkandžius ir Karlskronos aikštėje susėsti prie bendro stalo ar tiesiog ant pievos.

Daug sporto veiklų

Sekmadienį Kretingos motodrome vyks tarptautinis motobolo turnyras, kuriame dalyvaus Kretingos motobolo klubas, MSF "Tornado Kierspe" ir Skuodo "Bartuva".

Aktyviai judės ir Palanga. Visą savaitgalį vyks asociacijos "Sportas visiems" rengiamas sporto festivalis, kuriame laukiama daugiau nei 7 tūkstančių dalyvių, vyks per 70 skirtingų sporto renginių, varžybų, konkursų, paskaitų ir kitų aktyvių užsiėmimų.

Be tradicinių sporto šakų, bus vykdomos ir naujesnės sporto šakos bei fizinio aktyvumo užsiėmimai: diskgolfas, petankė, paplūdimio tamburello, šachmatų žaibo turnyrai,mankštos ant mini batutų. Išsami renginio programa www.sportasvisiems.lt.

Sekmadienį Klaipėdoje vyks riedantis festivalis "Riedam į vasarą!". Vaikai ir suaugę, sporto mėgėjai ir profesionalai - dviračių, riedučių, paspirtukų ir kitų riedančių bemotorių transporto priemonių entuziastai kviečiami 11 val. susiburti Atgimimo aikštėje, kur vyks pasirengimas masiniam riedėjimui. 11.30 val. visi dalyviai pajudės Herkaus Manto gatve Vasaros estrados link, kur 12 val. vyks grupės "Pinigautojai" koncertas ir įvairios rungtys bei varžybos.

Renginio metu nuo 10 val. iki 11.30 val. bus uždraustas eismas Atgimimo aikštėje, nuo 11.30 val. iki 12 val. arba kol važiuojamojoje kelio dalyje neliks žmonių bus apribotas eismas Herkaus Manto gatvėje nuo Atgimimo aikštės iki Liepojos g. Dėl eismo apribojimų nuo 10 iki 12 val. keisis reguliariųjų reisų autobusų maršrutai.

Kilogramai gintaro

Sekmadienį Palanga kviečia praleisti gintarinį savaitgalį. Šeštadienį nuo 12 iki 16 val. prie jūros, ties tiltu į vandenį buvo išbarstyta apie 40 kilogramų Baltijos aukso gabalėlių. Juos saujomis į vandenį žarstė jūroje ant banglenčių stovinčios vaidilutės. Taip prasidėjo jau septintasis Lietuvos gintaro rinkimo čempionatas.

Sekmadienį norintieji 11-15.30 val. galės nemokamai apsilankyti Gintaro muziejuje, o Palangos miesto baseine nuo 14 val. vyks gintaro grynuolių lobių paieškos. Jame dalyvauti galės visi baseino lankytojai.

Kviečia nuolatinės ekspozicijos

Sekmadienį, visi norintieji galės nemokamai apsilankyti Lietuvos jūrų muziejaus, P. Domšaičio galerijos ir Laikrodžių muziejaus nuolatinėse ekspozicijose.

Sakralinė muzika ir poezija

Šį savaitgalį Neringa kviečia į sakralinės muzikos festivalį "Laudate Dominum", skiriamą kompozitoriaus Juozo Naujalio 150-osioms gimimo metinėms.

Sakralinės muzikos festivalis Juodkrantėje vyksta nuo 2000 metų. Jis skatina žavėtis sakralinės muzikos skambesiu ir prasme, stiprina ryšius tarp įvairių mokyklų, bendradarbiaujančių organizacijų bei bendruomenės narių. Kiekvienais metais į festivalį atvyksta apie 200 mokinių iš įvairių Lietuvos ir užsienio miestų.

Nuo 2015 m. sakralinė muzika skamba ne tik Juodkrantės Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje, bet ir Nidos Švč. Mergelės Marijos Krikščionių Pagalbos bažnyčioje.

Sekmadienį  koncertas vyks 12.30 val. - Juodkrantės Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje. Dalyvaus Klaipėdos, Zarasų, Panevėžio rajono, Šakių, Neringos chorai ir ansambliai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder