Internetu stebėkite paskaitą "Dangės upės įvardijimas XIII a. vid. – XX a. vid."

Internetu stebėkite paskaitą "Dangės upės įvardijimas XIII a. vid. – XX a. vid."

Kaip įvardinti upę, tekančią per Klaipėdą, upę, kuri šiam miestui ieškant kelių per jūrą, bent jau pirmaisiais šimtmečiais atstojo uostą, upę, prie kurios kūrėsi pirmosios jūrinių laivų statyklos? Atrodo iš niekur kilusi problema, paskutinius keleris metus ypač aktyviai yra sprendžiama ne tik specialistų, bet ir plačiosios visuomenės. Klaipėdoje į šią problemą bene labiausiai įsigilinęs yra literatūrologas, daug dėmesio Klaipėdos miesto ir krašto istorijai skiriantis „Libra Memelensis“ leidyklos vadovas Kęstutis Demereckas, su kuriuo ir kviečiame susitikti ateinantį trečiadienį.

Kęstutis Demereckas: „...Pateiksiu Dangės vardo užrašymo pavyzdžius dokumentuose, planuose ir žemėlapiuose, atkreipsiu dėmesį į kritinius užrašymo momentus. Kartu kalbėsiu ir apie vardo etimologiją, paplitimą, baltų hidronimų formavimosi dėsnius...“

Visus, kam įdomi upės, tekančios per Klaipėdą vardo problematika, jo formos likimas, 2016 m. spalio 5 d. 18.00 val. kviečiame į Žemaitijos dailininkų sąjungos galeriją (Klaipėda, Žvejų g. nr. 1/2).

Čia galėsite stebėti paskaitą tiesiogiai internetu:

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder