Į Klaipėdą sugrįžta šviesa

Į Klaipėdą sugrįžta šviesa

Vasario 16-18 dienomis uostamiestyje vyksiančio Šviesų festivalio organizatoriai žada, kad jo metu bus galima apžiūrėti net dvi dešimtis meninių instaliacijų, unikalių, Kultūros sostinės metams dedikuotų projektų ir aplankyti dar nematytus Klaipėdos požemius.

Šviesų festivalis startuos kartu su vadinamuoju "flešmobu", vyksiančiu Turgaus gatvėje. Dalyvauti laisvės spalvų akcijoje kviečiami visi norintieji. Jie raginami atsinešti telefonus arba šviečiančius daiktus (prožektoriukus, šviečiančius žaislus). Išmaniųjų telefonų savininkai raginami parsisiųsti specialią nemokamą programėlę "Music Strobe", kuri reaguoja į skambančią muziką ir kuria nuotaikingą ir gyvą šviesos instaliaciją.

Festivalį organizuojančios VšĮ "Klaipėdos šventės" kūrybos vadovė Goda Giedraitytė akcentavo, jog šiemet pagrindiniai festivalio renginiai vyks uždarose patalpose. Programoje ji išskyrė Šv. Juozapo Darbininko bažnyčią puošiančią šviesos instaliaciją "Jei Mikelandželas būtų tapęs Klaipėdoje. Siksto koplyčia", kurią bus galima apžiūrėti kiekvieną festivalio vakarą. 19 val. apsilankymą bažnyčioje praturtins ir menotyrininko pasakojimai.

Išskirtinis šių metų festivalio akcentas - ekskursijos po Klaipėdos požemius. Jei kam ir pažįstamos piliavietės poternos, tai Jono kalnelio požemiuose, matyt, retam kuriam teko lankytis. Požemius bus galima aplankyti savarankiškai arba dalyvauti ekskursijose, kurios vyks keturis kartus per dieną su profesionaliu gidu. Tiesa, įėjimas į požemius mokamas - ekskursija kainuos 6, o individualus pasivaikščiojimas - 2 eurus.

Šiemet savo šviesos instaliacijomis Klaipėdą papuoš ir latviai bei estai.

Dar viena išskirtinė akcija - "Mama, tėtis, aš ir šuo", vyksianti vasario 17 d., 20 val., Karlskronos aikštėje. Tai - pirmasis Lietuvoje naktinis šviečiančių šunų paradas. Su augintiniais planuojama žygiuoti Danės krantine. Dalyvauti parade jau užregistruoti apie 100 šunų, iš kurių bus renkamas vakaro karalius ir karalienė.

Tą pačią dieną šioje aikštėje veiks ir senovinė blynų kepimo gildija. Autentiškose krosnyse čia bus kepami čirviniai blynai.

Dauguma šviesos instaliacijų ir renginių bus galima rasti miesto centre nuo Jono kalnelio iki pilies bei buvusios Lindenau laivų statyklos ir nuo Atgimimo aikštės iki Senojo turgaus. Apie renginius ir jų veiksmo vietas sufleruos Kultūros sostinės atidarymo metu išskirtinį pasirodymą surengę smilgininkai bei šviečiančios informacinės kolonos. Reikiamą informaciją galima rasti ir į išmaniuosius telefonus atsisiuntus specialiąją programėlę.

Festivalio uždarymą ruošia Klaipėdos universiteto Šokio katedros studentai. Jaunieji uostamiesčio šokėjai parodys instaliaciją Muzikinio teatro bokšte 18 ir 20 val.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder