Į Klaipėdą atvyksta spalvingoji cirko trupė "Teatro Pavana"

Į Klaipėdą atvyksta spalvingoji cirko trupė "Teatro Pavana"

Prieš 20 metų Venecijoje įkurta, o dabar Amsterdame apsistojusi cirko trupė „Teatro Pavana“ atvyksta į Lietuvą. Iš skirtingų pasaulio vietų susibūrę jos nariai yra įdomios ir visapusiškos asmenybės, todėl trupės programoje yra ir neregėtai spalvingų pasirodymų, ir kvapą gniaužiančių akrobatikos triukų, ir akis glostančių šokių.

„Stebėdami „Teatro Pavana“ pasirodymus daugelis žmonių tiesiog netenka žado. Tie artistai išsiskiria ir pasižymi labai spalvingais ir artistiškais kostiumais. Persirengę akrobatai ir šokėjai taip įtraukia žiūrovą į savo pasirodymus, kad apima jausmas, jog pats drauge su jais šokio metu kyli į dangų“, – intrigavo vienas iš gatvės cirko festivalio „Stebuklų šalis“ organizatorių Vaidas Kvedaras.

„Teatro Pavana“ Klaipėdoje įvyksiančio renginio metu parodys dvi savo programas. Pirmoji, pavadintą „Colors“ („Spalvos“), yra kupina grakščios choreografijos, hipnotizuojančio šokio ir užburiančios muzikos. Antroji, pavadinimu „Antilopi“ turėtų pavergti ir mažuosius festivalio lankytojus, nes tai yra šokio pasakojimas apie antilopių šeimos rūpesčius ir džiaugsmus.

„Svečiai man sakė, kad į Klaipėdą atsiveža ir staigmeną, tačiau daug detalių neatskleidė. Jie tik paminėjo, kad jų pasirodymus lydės pasaulinio garso perkusininkas, suteiksiantis dar daugiau energijos, magijos ir mistikos trupės pasirodymams“, – pasakojo V. Kvedaras.

“Teatro Pavana” trupė labai daug gastroliuoja po pasaulį ir savo pasirodymais stebina Tailando, Indijos ir Rusijos žiūrovus. Šiuo metu artistai dalyvauja Hanoveryje vykstnčiame garsiame “Kleines” festivalyje.

Festivalis „Stebuklų šalis“ įvyks liepos 26–28 dienomis Šiaurės rage, netoli Senosios perkėlos. Ten profesionalūs šiuolaikinio cirko artistai kasdien demonstruos vis kitokią programą. Iš viso festivalio metu įvyks 45 pasirodymai.

Gatvės arba šiuolaikinis cirkas jungia tradicinio cirko elementus ir klasikinio teatro vaidybą, kai pasirinkta istorija pasakojama ne tik žongliruojant ar grojant, bet ir taikant kitokią tradiciniam cirkui būdingą techniką. Bene didžiausias gatvės cirko išskirtinumas – betarpiškas bendravimas su publika ir gebėjimas įtraukti skirtingas jos amžiaus grupes.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder