Grupės "Atika" koncerte – būtinoji muzika su pasakiška perspektyva

Grupės "Atika" koncerte – būtinoji muzika su pasakiška perspektyva

Spalio 19 d., penktadienį, 19 val. rudens sezono proga atnaujintos „Švyturio menų doko“ (Naujoji Uosto g. 3) Mažosios salės scenoje koncertine sudėtimi pasirodys Klaipėdos grupė „Atika“. Savito kolektyvo ir jo idėjinio vado Dariaus Žvirblio kūrybinė biografija neprimena roko bei popscenos mitologijoje įprastų klišių, ji apsiėjo be dramatiškų posūkių ir šuolių. Tačiau muzika yra grupės lyderio gyvenimo būtinybė, o jo sukurtos dainos savo ruožtu tapo būtinos daugeliui lietuviškos muzikos mėgėjų. Ši istorija prašyte prašosi iš pasakų skolintos perspektyvos – ilgai ir laimingai!

Nuo 1996-ųjų gyvuojančiai komandai teko matuotis įvairiausias scenas ir kontekstus: nuo tikra šalies kūrybinių pajėgų muge kadaise tapdavusių „Eurovizijos“ atrankų iki dainuojamosios poezijos festivalių. Tačiau geriausiai šio laiko dvasią atspindi ne grupės istorijos faktai, o „Atikos“ dainos, populiarumu seniai praaugusios kelio pradžioje savo lėšomis leistų demonstracinių įrašų bei „tikrųjų“ albumų mastelį. Ir, beje, tebeeinančios iš širdies į gyvenimą, nors šis, atrodytų, ne visada palankus laisvam kūrėjui.

Koncerte Dariui Žvirbliui (vokalas, gitara) nepamainomas „Atikos“ būgnininkas, ištikimas bendražygis Audrius Šalnis, bei naujai prie kūrybinio branduolio prisijungę gitaristas Povilas Dabkus ir bosistas Aurimas Stonys. Be klausytojams gerai žinomų „Atikos“ dainų, grupė „elektrine“ sudėtimi atliks ir visiškai naujų kūrinių. Jie, prasitarė lyderis, suguls į būsimąjį albumą.

Muzika D. Žvirbliui – natūrali gyvenimo dalis, kurios negali apleisti, išsižadėti arba pakeisti kuo nors kitu. Matyt, tas pats pasakytina apie klausytojų meilę jo kuriamoms dainoms – įžvalgioms, intelektualioms, šmaikščioms, lyriškoms ir melodingoms: „Tu esi (ir šito gana)“, „Ilsėkis ramybėje“, „Japonė“, „Kormoranams neramu“, „Caro nebuvo“, „Gyvenimas tiesėmis“ – poetinė „Atikos“ kalba, kurią maga cituoti, tapo įsimintina grupės kūrybos charakteristika.

„Kadaise puoselėjau siekį patekti į vadinamąją didžiąją sceną, skubiai praaugti „kamerinės“, „studentiškos“, „garažų“ grupės rėmelį. Kelias nuvingiavo kitaip, ir dabar įsitikinu, kad beldžiantis į žmonių širdis būtent tokio jo ir reikėjo, – sako D. Žvirblis. – Visagalio „piaro“ esame įpratinti viešumoje matyti tik kažką „super“: ypač gerai grojančius, ypač gerai atrodančius, charizmatiškus... Atrodo, kad vertinti reikia būtent iš aukščiausio laipsnio, atrodo, jog iškart turi šokti aukštai. Bet tai absurdas. Turi priprasti prie scenos, kad galėtum į ją žengti be jokių abejonių ir įtikinti klausytoją sabo muzika.“

Koncerto partnerė – Klaipėdos muzikos studija „Grock“ – į „Atikos“ repertuarą įterps vieną kitą jaunosios uostamiesčio muzikos inkliuzą: grupių „Nervas“ ir „Užkratas“, pasirodymus.

„Atikos“ koncertas „Ilgai ir laimingai“ – spalio 19 d., penktadienį, 19 val. „Švyturio menų doke“. Vietos – stovimos. Bilietai – „Tiketoje“, kaina įsigyjant iš anksto – 15 Lt.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder