Gintarinį savaitgalį Baltijos auksas žibės net baseine

Gintarinį savaitgalį Baltijos auksas žibės net baseine

Tradicinis Palangos renginys Gintarinis savaitgalis gegužės 25 ir 26 dienomis kurorto gyventojams ir svečiams dovanos daug daug gintarų ir gintarėlių, malonių staigmenų ir dovanėlių ne tik paplūdimyje, bet ir įvairiose miesto įstaigose, viešbučiuose, kavinėse, baseine.

Šeštadienį nuo 12 val. iki 16 val. ties Palangos tiltu į jūros vandenį bus išbarstyta apie 40 kilogramų gintarėlių. Baltijos auksą šiais metais žarstys ne bet kas, o jūroje banglentėmis plaukiančios vaidilutės. Tad tikimasi, jog spindinčius gintarėlius jūra dovanos net keletą dienų, o gal ir visą savaitę.

Gintaro rinkimo čempionatas

Azartiški gintaro rinkėjai kviečiami išbandyti jėgas septintą kartą organizuojamame Lietuvos gintaro rinkimo čempionate. Čempionato dalyviai specialiai jiems įrengtose zonose varžysis, kuris per numatytą laiką surinks daugiausiai gintaro. Įvairaus dydžio gintarai (kiekvienam dalyviui jų bus parengta po 100 gramų) bus išbarstyti jūros krantą imituojančiame smėlyje (sumaišytame su jūros išmetamais dumbliais, akmenukais, šakelėmis ir kt.). Nugalėtoju taps tas, kuris surinks gintaro daugiausiai.

Norintieji dalyvauti Lietuvos gintaro rinkimo čempionate, kviečiami registruotis iš anksto el. paštu [email protected].

Smagios atrakcijos

Gintarinio savaitgalio programoje - ne tik gintarų rinkimas, bet ir daug atrakcijų. Prie Palangos tilto šeštadienį nuo vidurdienio meistrai demonstruos, kaip gintaras apdirbamas, kaip jame išsigręžti skylutę, aiškins, kaip atskirti tikrą gintarą nuo netikro. Norintieji galės išmokti senovinės gintaro gaudymo graibštais technikos.

Gintarinio savaitgalio dalyvių lauks konkursai, kūrybinės užduotys, įvairios rungtys ne tik krante, bet ir vandenyje.

"Labai kviečiame ir mažus, ir didžiuosius - paplūdimyje vyks labai daug konkursų, atrakcijų, kurių dalyviai kaip prizus gaus gintarų. Gintarinėmis staigmenėlėmis ar siurprizais miesto svečius stebins ir Palangos verslininkai. Galbūt kažkur svečiai bus pavaišinti gintarine arbata ar kartu su valgiaraščiu gaus gintariukų", ­ intrigavo Gintarinio savaitgalio šventės režisierius Marius Tumšys.

Gintarai ir baseine

Garsiausias Lietuvoje Gintaro muziejus sekmadienį lankytojams atvers duris nemokamai. Šią dieną didžiosios gintaro paieškos persikels į Palangos miesto baseino vandenis. Baseino lakytojai, vadovaudamiesi smagiomis nuorodomis, bus kviečiami atrasti gintaro grynuolius, išslapstytus baseino ir sveikatingumo zonose.

Nuotaikingas Gintarinis savaitgalis - tai romantiška ir smagi įžanga į kurorto sezono atidarymo šventę "Myliu Palangą", kuri kvies į Palangą kitą savaitgalį.

Gintarinio savaitgalio programa

Gegužės 25 d. prie jūros tilto

12 val. Vaidilučių pasveikinimas ir gintarinių karolių vėrimas.

12-16 val. Gintaro gaudymo edukacinė programa.

13 val. Sportinės varžytuvės gintariniams prizams laimėti.

14 val. VII Lietuvos gintaro rinkimo čempionatas.

15 val. Gintaro barstymas paplūdimyje.

Gegužės 26 d.

14 val. Gintarinio lobio paieškos Palangos baseine (Kretingos g. 23).

11-15.30 val. Nemokamas Gintaro muziejaus lankymas (Vytauto g. 17).

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder