„Garsų kalba“ – harmonizuojančios muzikos seansas Smiltynėje

„Garsų kalba“ – harmonizuojančios muzikos seansas Smiltynėje

Kasdienės, besikartojančios aplinkybės kuria įprastines, besikartojančias situacijas, reakcijas. Vieni ieško galimybių ir pokyčių, kiti susitaiko.

Krištolinių dubenų, varpų, įvairių mušamųjų-perkusinių instrumentų, gongų skleidžiami garsai nugramzdina į patyrimų ir jausmų okeano gelmes. Kas žino, gal tai durys pokyčių link, vedančių į harmoningą savijautą, savęs ir aplinkos aiškesnį suvokimą?

Muzikos terapija ir jos metodai plačiai plinta visame pasaulyje, nes dėl jų veiksmingumo – harmonizuojančio poveikio, ne vienam teko įsitikinti – jie veikia.

Seanso metu rekomenduojama klausytis gulomis. Taip lengviau atsipalaidauoja ir kūnas, ir protas.

Tai puiki priemonė mažinti stresus, kurių išvengti dažnai nepavyksta.

Tai puikus būdas suvokti, kad stresas atsiranda ir išnyksta.

Atsiranda ir išnyksta tik mūsų galvose. Belieka tik rasti priimtiną būdą jį panaikinti.

Gal tai muzika?

Jau antra vasara iš eilės, kai Smiltynėje Į muzikos ir pojūčių kelionę jus kviečia muzikantas, pedagogas, renginių organizatorius Linas Švirinas, pastaruoju metu vis labiau besigilinantis į muzikos poveikį kūnui, protui, jausmams. Nemažai dėmesio skiria ir neįgaliųjų muzikavimui.

Prieš maždaug 10 metų pradėjo organizuoti muzikavimus afrikietiškais būgnais (djembe), kurie Klaipėdoje iki šiol nenutyla ir jau ne vienam pažįstami „Afro būgnų rato“ pavadinimu. Kitas žingsnis – gongai, įvairūs dubenys (krištoliniai, dainuojantys), varpai ir pan. tapo harmonizuojančios muzikos seansų „Garsų kalba“ turiniu.

Birželio 28 d. jūsų laukiame Smiltynės dauboje prie Nacionaliono parko direkcijos lankytojų centro Smiltynės g. 11, pradžia 18 30 val. Esant nepalankiam orui veiksmas persikels į greta esantį namelį Smiltynės g. 12.

Rekomenduojama būti patogiai ir tinkamai apsirengus, turėti miegmaišį ar (ir) jogos kilimėlį, pagalvėlę.

Po seanso bendravimas.

Renginys nemokamas. Finansuoja Klaipėdos sveikatos biuras.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder