Filme - įslaptintas Vytauto Paukštės gyvenimas

Filme - įslaptintas Vytauto Paukštės gyvenimas

Balandžio 30 d. (trečiadienį) 18 val. Klaipėdos koncertų salėje pristatomas „TV Europa“ sukurtas dokumentinis filmas apie aktorių Vytautą Paukštę pavadinimu „Įslaptintas gyvenimas“.

Teatro ir kino aktoriaus V. Paukštės biografija ir gyvenimo kelias atspindi daug svarbių ne tik Lietuvos teatro bei kultūros įvykių, bet ir šalies istorijos virsmus – sovietinę okupaciją, žmonių trėmimus į Sibirą, sovietinio režimo persekiojimus.

Filmo draminis pagrindas – aktoriaus kelionė į gimtąsias vietas – Videniškes, Anykščius, tuo siekiant suteikti jam galimybę paliudyti ir dar kartą išgyventi ankstyvą šeimos bei gimtųjų namų netektį, tėvo, kaip politinio kalinio (prieškario Lietuvos karininko), tremtį į lagerį Intoje, likusios šeimos slapstymąsi, jo gyvenimą nuolatinėje baimėje, nepritekliuje, benamio dalią Vilniaus vaikų namuose, o vėliau – internate.

Filme dalyvauja ir prisiminimais dalijasi V. Paukštės kolegos aktoriai, režisieriai, su kuriais jis dirbo. Svarbiausias dėmesys filme skirtas V. Paukštės savianalizei, kūrybos ir gyvenimo apmąstymams.

Renginys nemokamas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder